My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΟΠΥΥ: Δυο παιδιατροι για ολοκληρο νομό!

Με δυο παιδίατρους καλύπτει ολόκληρο το νομό μας ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο ανήκουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων.

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς ν` αναγκάζονται να πηγαίνουν το άρρωστο παιδί τους σε  ιδιώτες γιατρούς και να πληρώνουν βέβαια τα έξοδα απ` τη τσέπη τους.

Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, οι  αμοιβές που προσφέρονται απ` τον ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλές γι` αυτό και οι παιδίατροι που έχουν υπογράψει συμβάσεις συνεργασίας με το νέο σύστημα είναι ελάχιστοι.

Όπως αναφέρει ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να «επιστρατεύσουν» γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εξετάζονται δωρεάν και να μην πληρώνουν από την τσέπη τους. Το σχέδιο των δύο υπουργείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά μόλις πάρει το πράσινο φως, στις περιοχές που δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείνουν απογευματινό ραντεβού με γιατρούς του ΕΣΥ και το ταμείο τους θα καλύπτει τα έξοδα της εξέτασης.

Σχολιάστε