My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το εξώδικο που έφερε μια συγνώμη

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, απέστειλε εξώδικο στον πρώην υφυπουργό και βουλευτή, Κώστα Κιλτίδη, από τον οποίο ζητά “την πλήρη επανόρθωση και την αποκατάσταση της ηθελημένης προσβολής στην προσωπικότητά” του.

Αφορμή, υπήρξε άρθρο του κ. Κιλτίδη, με το οποίο ο πολιτευτής της ΝΔ αναφέρεται στο όνομα του κ. Ρεβενάκη με τρόπο υβριστικό “υπονοώντας τα χειρότερα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετανοήσει και να εξιλεωθεί”, όπως υπογραμμίζει ο πρώην διοικητής.

Απαντώντας στο εξώδικο, ο κ. Κιλτίδης, υποστηρίζοντας ότι η αναφορά του στο όνομα του κ. Ρεβενάκη “δεν αφορούν την προσωπικότητα του επιστημονικά ή ως ανθρώπου, αλλά την αποτύπωση κάθε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που χειρίσθηκε τις υποθέσεις του Νοσοκομείου την περίοδο” που ήταν διοικητής, δηλώνει: “Εάν ο ίδιος όμως το εξέλαβε διαφορετικά και προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να του ζητήσω συγνώμη και να αντικαταστήσω τον χαρακτηρισμό με επίθετα της αρεσκείας του”.

Το εξώδικο Ρεβενάκη:

Όπως είναι γνωστό, ανέλαβα καθήκοντα Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στις 6 Φεβρουαρίου 2018, με την Υ.Α. Αριθμ. Γ4β/Γ.Π.οικ.6627 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 52/2018) και η θητεία μου έληξε τον Ιανουάριο 2020.

Με την παρούσα μου, Διαμαρτύρομαι έντονα για το περιεχόμενο άρθρου σας, που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο στις 8-12-2020 και ειδικότερα στην ιστοσελίδα του Δημοσιογραφικού Ομίλου ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ (www.maxitis.gr), στην ιστοσελίδα των εφημερίδων ΠΡΩINH και ΕΙΔΗΣΕΙΣ (www.eidisis.gr), στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΠΑΙΟΝΙΑΣ (http://gnomikilkis.blogspot.com), στο www.kilkis24.gr, αλλά και στο χρονολόγιό σας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook (https://www.facebook.com/konstantinos.kiltidis) και σε όσες τυχόν ιστοσελίδες ή έντυπα μέσα ενημέρωσης αναπαρήχθη και θα αναπαραχθεί.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο σας με τίτλο «Κιλτίδης: Η λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς διαχρονικά και οι απόψεις ΣΥΡΙΖΑ», (eidisis.gr και maxitis.gr), αλλού «Κιλτίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Για το Νοσοκομείο Κιλκίς, μετανοείτε και εξιλεωθείτε» (gnomikilkis) , αλλού «Κιλτίδης: Στο Νοσοκομείο Κιλκίς δημιουργήσατε μόνο το ανέκδοτο ‘’Ρεβενάκη’’» ( https://myblogs.gr), αφού αναφέρεστε στην θητεία σας ως Προέδρου του Νοσοκομείου από το 1991 έως το 1993 και στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων από τα έτη 2010 και μέχρι σήμερα για την καταστροφική πορεία τού ΕΣΥ, ζητάτε από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ‘’ να μετανοήσει και εξιλεωθεί’’, προφανώς γιατί κυβέρνησε σε εποχή μνημονίων, ως εξής: ‘’Ευτελισμός και ντροπή για όλους που παριστάνουν τους πολιτικούς αυτά τα 10 χρόνια στο νομό μας. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον πειθαναγκασμό σας και το αμαρτωλό δημοψήφισμα συνεχίσατε το έργο της καταστροφικής πορείας του ΕΣΥ, αλλά και ιδεολογικά αφού απεμπολήσατε θεμελιώδη πολιτικά σας γνωρίσματα. Χρησιμοποιηθήκατε επί 41/2 χρόνια για την ‘’βρώμικη δουλειά’’ ξανά. Μετανοήστε και εξιλεωθείτε γι αυτήν την τραγωδία σας’’ και καταλήγετε με το ανεκδιήγητο: ‘’Γνώρισα τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενα όμως να φθάσουν στην διαστροφή μίας δεδομένης πορείας του νοσοκομείου. Εδώ στο Κιλκίς, στο Νοσοκομείο δημιουργήσατε μόνο το ανέκδοτο ‘’Ρεβενάκη’’.

Είναι λοιπόν φανερό ότι για δικούς σας προσωπικά λόγους στους οποίους επί του παρόντος δεν θέλω να υπεισέλθω, ούτε στις σκοπιμότητες που αυτό υπηρετεί, αναφέρεστε στο όνομά μου με τρόπο υβριστικό υπονοώντας τα χειρότερα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ‘’να μετανοήσει και να εξιλεωθεί’’!!!

Η συμπερίληψη του ονόματός μου ως αιχμή ‘’διαστροφής της πορείας του Νοσοκομείου’’ και μάλιστα ως ‘’ανέκδοτο’’ δηλαδή ως κάτι που προκαλεί θυμηδία, γέλωτα και σαρκασμό, δεν είναι μέρος μίας απλής πολιτικής κριτικής ούτε αξιολογικής κρίσης, αλλά αποσκοπεί στον διασυρμό μου και στην παράδοση της προσωπικότητάς μου σε δημόσια χλεύη. Είναι συνεπώς εμφανής η βλάβη στην τιμή και υπόληψή μου, δηλαδή των αποτελεσμάτων που παράγει μία τέτοια εσκεμμένη ενέργεια προσωπικής επίθεσης στο πρόσωπό μου.

Για τον λόγο αυτό ζητώ την πλήρη επανόρθωση και την αποκατάσταση της ηθελημένης προσβολής στην προσωπικότητά μου, στην οποία ανερυθρίαστα επιδίδεστε, ενώ επιφυλάσσομαι για τη χρήση παντός ένδικου μέσου εναντίον σας σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας. Αξιώνω και απαιτώ εντός 2 ημερών από τη λήψη της παρούσας μου, την από την μεριά σας άμεση πλήρη επανόρθωση γραπτή και διαδικτυακή, που θα περιέχει ταυτόχρονα την έκφραση δημόσιας συγνώμης στους ίδιους χώρους που αναρτήθηκε ο προσβλητικός ισχυρισμός σας. Σας καλώ δε να παραλείψετε στο μέλλον οποιαδήποτε τέτοιου τύπου απαξιωτική αναφορά στο όνομά μου. Διαφορετικά, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κατά το νόμο και παράλειψής σας να ανακαλέσετε την προσβλητική άνω αναφορά σας στο όνομά μου, σας ΔΗΛΩΝΩ ρητά και κατηγορηματικά και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, ότι θα προχωρήσω στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου για την κάθε μορφής δικαστική μου προστασία.

ΑΡΜΟΔΙΟΣ δικαστικός επιμελητής να επιδώσει* νόμιμα την παρούσα προς αυτόν στον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο στην έκθεση επίδοσης που θα συνταχθεί.

Η απάντηση Κιλτίδη

Έλαβα Δήλωση – Διαμαρτυρία , από τον κ. Θ.Ρεβενάκη. Περίμενα στην πολιτική μου καταγραφή για τα 40 χρόνια του Νοσοκομείου Κιλκίς να τοποθετηθούν τα κόμματα για την διαχρονική και διακομματική ευθύνη που χρέωσα σ’ αυτά για τα τελευταία 10 χρόνια της οπισθοδρόμησής του.

Αμέλειες, παραλείψεις και απουσία απόδοσης πολιτικού έργου απέδωσα και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα 4 ½ χρόνια που διαχειρίσθηκε τις τύχες του Νοσοκομείου μας, με τελευταίο αποτύπωμα από τον κ.Θ.Ρεβενάκη για τα δύο τελευταία χρόνια. Προφανώς και θίγεται δημόσιο συμφέρον και οφείλω ως πολιτικός του Νομού να αξιολογήσω και να κρίνω τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Αλίμονο αν σε ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δεν ασκείται κριτική και δεν επιχειρείται προστασία τους, όταν μάλιστα αφορούν υπέρτατα αγαθά. Άλλωστε και αν δεχτεί κανείς ότι υφίσταται άδικη πράξη, βάσει του ΠΚ αίρεται ο άδικος χαρακτήρας αν αφορά επαγγελματικές εργασίες, πολλώ δε μάλλον όταν αναφέρεται σε υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος.

Όφειλα και αυτό πράττω, να ασκώ την κριτική ως ελεύθερο φυσικό – ηθικό – ψυχικό – πνευματικό και κοινωνικό πρόσωπο. Τα 99/100 στην αναφορά μου είναι καταγεγραμμένα γεγονότα για το Νοσοκομείο και όχι για τον κ. Θ.Ρεβενάκη. Η δε αποστροφή μου στο τέλος με το όνομά του σε εισαγωγικά δεν αφορούν την προσωπικότητα του επιστημονικά ή ως ανθρώπου, αλλά την αποτύπωση κάθε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που χειρίσθηκε τις υποθέσεις του Νοσοκομείου την περίοδο εκείνη.

Ο ίδιος δε στη διαμαρτυρία του αποκαλεί «ανεκδιήγητες» τις σκέψεις που καταθέτω, προφανώς μη γνωρίζοντας ότι είναι συγκριτικά βαρύτερος χαρακτηρισμός του «ανέκδοτου». Δεν υφίσταται ζήτημα συγνώμης αλλά εξήγησης. Πράγματι αναφέρεται το όνομά σας ακροθιγώς και στιγμιαία , χωρίς περαιτέρω ερμηνεία και σχολιασμό. Επομένως η συγκεκριμένη αναφορά, αφορά την καταγραφή των γεγονότων στο Νοσοκομείο και στις πολιτικές πράξεις που προηγήθηκαν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία σας.

Εάν ο ίδιος όμως το εξέλαβε διαφορετικά και προσωπικά , δεν έχω πρόβλημα να του ζητήσω συγνώμη και να αντικαταστήσω τον χαρακτηρισμό με επίθετα της αρεσκείας του. Ξέρει το ανθρώπινο και δίκαιο περιεχόμενό μου. Αξίζει να αναφέρω, ότι ως Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής κατά των Ναρκωτικών συνεργάσθηκα μαζί του χωρίς διάκριση ή απαξίωση.

Σε όλη την σύγχρονη βιβλιογραφία λεξικών αναφέρεται το ανέκδοτο, ως σύντομη αποκαλυπτική αφήγηση ενός ατόμου ή ενός περιστατικού. Διαφέρουν από το αστείο γιατί πρωταρχικός σκοπός τους είναι να αποκαλύψουν μια γενικότερη αλήθεια. Μπορεί να είναι αληθινό ή φανταστικό και η ανέκδοτη απόκλιση είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό λογοτεχνικών έργων. Tο ανέκδοτο παρουσιάζεται πάντα ως καταγραφή ενός πραγματικού περιστατικού, που αφορά σε πραγματικά πρόσωπα και συνήθως σε κάποιο αναγνωρίσιμο τόπο. Κατά την βιβλιογραφία :

  1. Cuddon, J. A. (1992). Penguin Dictionary of Literary Terms and Literary Theory, Third Ed. London: Penguin Books. σελ. 42.

  2. Epstein, Lawrence (1989). A Treasury of Jewish Anecdotes. Northvale, NJ: Jason Aronson. σελίδες xix.

  3.  Kennedy, X. J. (2005). Handbook of Literary Terms, Third Ed. Upper Saddle River, NJ: Pearson Education. σελ. 8.

  • Σύμφωνα με τον  Γιούργκεν Χάιν (Jürgen Hein) επιδεικνύουν ένα ιδιαίτερο ρεαλισμό και «ιστορική διάσταση».

  • Η λέξη ανέκδοτο προέρχεται από τον Προκόπιο της Καισάρειας, βιογράφο του Ιουστινιανού Α΄, ο οποίος έγραψε ένα έργο με τίτλο Ἀνέκδοτα, κατά κύριο λόγο μια συλλογή μικρών συμβάντων από την ιδιωτική ζωή της βυζαντινής αυλής. Σταδιακά, ο όρος «ανέκδοτο» άρχισε να εφαρμόζεται σε κάθε σύντομη ιστορία που χρησιμοποιήθηκε για να τονίσει ή να απεικονίσει όποιο σημείο επιθυμούσε ο συγγραφέας.

Επομένως για το ανέκδοτο φρόντισα να σας περιφρουρήσω μόνο στην πολιτική δράση στο Νοσοκομείο ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το όνομά σας σε εισαγωγικά.Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ με την δική σας παρουσία στο Νοσοκομείο, καταγράφεται σε πλείστα δημοσιεύματα (23/102018- 27/02/2019- 13/09/2019- 09/11/2019: σε voria.gr, one chanel, parapolitika.gr ) περί σοβάδων, ψύλλων, ποντικών, φιδιών, χειροδικία, κλείσιμο χειρουργικής κ.α.

Περίμενα όμως, για την τιμή της πολιτικής και του νοσοκομείου να αναφερθείτε έστω στα δύο θεμελιώδη προβλήματα, που καταρρακώνουν το Νοσοκομείο ως Νομαρχιακό. Αν κάποια από τις κλινικές που δεν εφημερεύει 30 ημέρες του μήνα επανήλθε σε κανονικότητα και αν κάποιος σύμβουλος Ιατρός ειδικοτήτων χωρίς κλινική τοποθετήθηκε, μετά την σταδιακή αποχώρηση όλων την προηγούμενη δεκαετία.

Οι καταστροφικές πολιτικές έχουν καταγραφεί και μας βαραίνουν όλους . Αναμένω τις αιτιάσεις και τις αντιρρήσεις για ότι κατέθεσα στον πολιτικό διάλογο, για την ιστορία και την ανόρθωση του Νοσοκομείου μας και μόνο.

Σχόλια
One Response to “Το εξώδικο που έφερε μια συγνώμη”
  1. Ο/Η Θεόδωρος Ρεβενακης λέει:

    Στην προσπάθειά του να είναι εμπρόθεσμος, ο κ.Κιλτίδης όχι μόνο δεν δείχνει μεταμέλεια, αλλά αναπαράγει κίτρινα δημοσιεύματα τα οποία έχουν υπεραπαντηθεί και διαψευσθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Γ.Ν.Κιλκίς (www.ghkilkis.gr), βάζοντας πρώτο στη σειρά το περί χειροδικίας, για την οποία αθωώθηκα πανηγυρικά στις 13 Ιουλίου του 2020. Η συνέχεια στα Δικαστήρια, όταν με το καλό βγούμε από την υγειονονομική περιπέτεια.
    .

Σχολιάστε