My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Εξώδικο αστυνομικών κατά ΕΛΑΣ για Μπόμπολα!

Τις καταγγελίες των κατοίκων της Χαλκιδικής για την μετατροπή των αστυνομικών σε «υπηρεσία σεκιούριτι» για τα μεταλλεία χρυσού συμφερόντων Μπόμπολα και μάλιστα χωρίς καταβολή ανταλλάγματος όπως προβλέπει ο νόμος,  επιβεβαιώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Με εξώδικο που απέστειλε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν, ότι « δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους.  Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει στο εξώδικό της ως εξοργιστική την κατάσταση, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν 1200 κενές οργανικές θέσεις στο νομού. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «οι αστυνομικές μας δυνάμεις αναλώνονται στη φύλαξη ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς μάλιστα να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα, ενώ απεναντίας η Ελληνική Αστυνομία υπόκειται στις σχετικές δαπάνες γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τη χώρα μας».

Το εξώδικο, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναμένουμε ποια θα είναι τα αντανακλαστικά και η ευαισθησία του Νίκου Δένδια στις σοβαρές αυτές καταγγελίες.

topontiki.gr

Σχολιάστε