My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Εντατικοί οι έλεγχοι προσφύγων

Εντολές στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας αυτών που φιλοξενούνται στην δομή της Νέας Καβάλας, έδωσε τη περασμένη Παρασκευή 27 Μαρτίου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παιονίας, γνωστοποιώντας ότι το πρωί της Παρασκευής ο κ. Σιωνίδης έστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στον κ. Μηταράκη και στον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Ε. Λογοθέτη, ενώ βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος έκανε παράλληλη παρέμβαση στον υπουργό για το ίδιο θέμα .

Με την επιστολή του, ο κ. Σιωνίδης απαίτησε “δραστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης στην περιοχή της Παιονίας του κορωνοϊού, από την ανεξέλεγκτη μετακίνηση των φιλοξενούμενων στην δομή της Νέας Καβάλας και από την φημολογούμενη άφιξη επιπλέον προσφύγων – μεταναστών σε αυτήν”.

Στην ανακοίνωση του δήμου επαναλαμβάνεται ότι η θέση του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό συνίσταται σε:

  • εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας για όλη την Επικράτεια.
  • απόδοση προς χρήση του Αεροδρομίου της Νέας Καβάλας
  • αυστηρή εφαρμογή του νόμου για όσους φιλοξενούνται στην δομή για όσο ακόμα παραμένει σε λειτουργία.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθενται και τα εξής:

“Ο Δήμος και οι δημότες της Παιονίας, από το 2015 έως σήμερα επέδειξαν αλληλεγγύη και υπέστησαν ζημίες, με κόστος μάλιστα που δεν έχει αποκατασταθεί. Την περίοδο όμως αυτή που προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία και όλοι προσαρμοζόμαστε στα σκληρά αλλά αναγκαία περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί λόγω της πανδημίας δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Οι καραντίνες και οι περιορισμοί πρέπει να ισχύσουν για όλους ανεξαιρέτως. Αλλοίμονο αν οι δημότες της Παιονίας πειθαρχούν στα μέτρα και αφήνονται να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στον αστικό ιστό υγειονομικές βόμβες περιφερόμενων μεταναστών”.

Σχολιάστε