My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Στο νομό ο Τσίπρας τη Παρασκευή -

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα

(Βίντεο) Με το σύνθημα “νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός” οι πολίτες του Κιλκίς υποδέχτηκαν σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νομό μας.

Εκατοντάδες Κιλκισιώτες συνάντησαν τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν εκτενώς μαζί του, να εκθέσουν τα προβλήματα του κλάδου τους και της τοπικής μας κοινωνίας, να βγάλουν τις γνωστές σέλφι και να του εκφράσουν την αγάπη τους, καθώς και την πίστη τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο νικητής των ερχόμενων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας με το γνωστό του χαμόγελο-σήμα κατατεθέν του επικοινωνιακού του χαρίσματος, κέρδισε τη συμπάθεια των παραβρεθέντων στην υποδοχή και των επαγγελματιών της πόλης, με τους οποίους κουβέντιασε κατά την διάρκεια της σύντομης περιοδείας του στο κέντρο του Κιλκίς.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά και άλλα μέσα που ήταν εκεί, αναφέρθηκε στα τρέχοντα και φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στις πολιτικές της, δίνοντας έμφαση στα θέματα της ακρίβειας, στο ενεργειακό, στις υποκλοπές κα. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη του κόμματός του στις ερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα με τις αυξήσεις στα επιτόκια χορηγήσεων και με τα χαμηλά επιτόκια των καταθέσεων, τονίζοντας ότι οι τράπεζες έχουν κέρδη μέσα σε συνθήκες κρίσης πάνω από 1 δις μέσα στον χρόνο η κάθε μία.

“Ο πρωθυπουργός είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος τις έχει πληρώσει χρυσάφι τις τράπεζες. Με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες ως γνωστόν δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. η κάθε μία και να κυνηγούν τους δανειολήπτες να τους πιάνουν από το λαιμό”, τόνισε δεσμευόμενος ότι αν το κόμμα του εκλεγεί στις επόμενες κάλπες θα κάνει για να επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης και την ακριβότερη τιμή ρεύματος που χρεώνουν οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η χώρα μας δυστυχώς έχει την μεγαλύτερη απόκλιση στην τιμή που ορίζει ο παραγωγός στο χωράφι από την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι στο σούπερ μάρκετ. Και ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει από τα ακριβότερα επιτόκια χορηγήσεων και χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”, πρόσθεσε.

“Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι όπως λέμε εισαγόμενο λόγω της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, όμως η αισχροκέρδεια στη χώρα δεν είναι εισαγόμενη. Είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη”, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε την κριτική του στην κυβέρνηση γιατί «εν μέσω της ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ, έχει αφήσει τις τράπεζες και τα funds ανεξέλεγκτα να απειλούν τα σπίτια και να δημιουργούν συνθήκες λεηλασίας στη μεσαία τάξη που υποτίθεται θα προστάτευε».

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος με παρόντα πολίτη, ο οποίος του είπε “Αλέξη μόλις γίνεις πρωθυπουργός άλλαξέ τα όλα” με τον κ. Τσίπρα να του απαντά ότι “εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα, υποσχόμαστε μόνο ότι θα επιβληθεί παντού η δικαιοσύνη και θα αρθούν οι μεγάλες ανισότητες”.

Ο πρώην πρωθυπουργός συζήτησε διαδοχικά με εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, με συνταξιούχους και με νέους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι ο παρών στην υποδοχή Γιάννης Παπαδόπουλος από το Πολύκαστρο είχε την ευκαιρία να του εκθέσει τα προβλήματα των λογιστών, ο Χρήστος Σπίγκος αυτά που συμβαίνουν στην ΔΕΗ, ο Νίκος Κωνσταντινίδης να του χαρίζει το τελευταίο του βιβλίο και γενικά πολλοί από τους παρόντες να ανταλλάξουν μαζί του γνώμες και προτάσεις για τα μεγάλα θέματα.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε η βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο ΔΣ Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, αλλά και στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Λεωνίδας Δημητριάδης.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό μας ολοκληρώθηκε με τη μετάβασή του στη Γουμένισσα, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες, επαγγελματίες, αλλά και παραγωγούς.

Σχολιάστε