My Twitter Feed

14 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ενθουσίασε ο ΠΜΣ Κιλκίς στις Σέρρες

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε στην χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο ιστορικός Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, η δράση του οποίου χρονολογείται από το 1905.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στην ιδιόκτητη αίθουσα του συλλόγου.

Ερμήνευσε με επιτυχία το πρόγραμμά της, υπό τη διεύθυνση και τους εκπληκτικής ήχους μουσικής πιάνου, του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα.

Καταχειροκροτήθηκαν τα διαχρονικά και επίκαιρα τραγούδια, «Ο αγέρας στους δρόμους», του Ηλία Ανδριόπουλου, που απέδωσε μοναδικά ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης και «Η Μακεδονία του παλιού καιρού» του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη χορωδία μας από το Κιλκίς, τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου, Σταυρούλα Γιοβανούδη, που συμμετέχει απόψε στη χορωδιακή συνάντηση που πραγματοποιεί η χορωδία Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών.

-Σέρρες, μια πόλη με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πλούτο.

-Μια πόλη με σπουδαία ιστορία και πολιτισμό που ανάγεται στα βάθη των αιώνων.

-Τόπος καταγωγής ηρώων της Επανάστασης του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα.

-Τα σημαντικά της μνημεία, αρχαία, ελληνιστικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά, οθωμανικά και νεώτερα, προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και το σημαντικότερο όλων είναι ότι στα σπλάχνα αυτής της γης, συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμφίπολης, ανακαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα υψίστης σημασίας, που μαρτυρούν την Ελληνικότητα της μιας και μοναδικής Μακεδονίας.

-Συγχαίρουμε τον Όμιλο ΟΡΦΕΑ, για την πολυετή του δραστηριότητα. Ιδρύθηκε το 1905 εν μέσω του Μακεδονικού Αγώνα και προσέφερε πολλά στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.

-Ευχόμαστε να συνεχίσει για πολλά χρόνια της δράση του, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης σας.

Ο πρόεδρος της χορωδίας του ΟΡΦΕΑ, Χαράλαμπος Φώτογλου, κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών, ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια για την συμμετοχή και παρέλαβε το λεύκωμα, που έγραψε ο Χρήστος Ίντος, για τα εκατόχρονα από την ιστορική μάχη, «Κιλκίς-Λαχανά», ιστορία παράλληλη των δύο πόλεων, του Κιλκίς και των Σερρών.

Στο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετείχαν η μικτή χορωδία Ηράκλειας , ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους, η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς και η διοργανώτρια χορωδία Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ». Υπό τη διεύθυνση των μαέστρων τους, Διονύση Βαφειάδη, Ελισάβετ Κορώση, Γιάννη Ζγούρα, Χρήστου Καλία, γέμισαν μελωδίες την αίθουσα, προσφέροντας η κάθε μία το δικό της χορωδιακό χρώμα.

Το κοινό, κατέκλυσε τον χώρο και βίωσε στιγμές ψυχικής ηρεμίας και ανάτασης, σαν αυτές που μόνον η χορωδιακή μουσική κατά κανόνα προσφέρει αντάμειψε δε τους χορωδούς με το πλούσιο και ζεστό του χειροκρότημα.

Παρούσες στην εκδήλωση και οι αρχές του τόπου.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στον όμορφο χώρο του «Εύ ζήν».

Περιεκτική και πολύ ενημερωτική ήταν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ιστορική παρουσίαση των Σερρών, από τον συνταξιούχο δάσκαλο Μάκη Ιωσηφίδη.

Οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου προσκύνησαν και πήραν την ευλογία της θαυματουργής εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και του Τιμίου Σταυρού, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η χορωδία ξεκινά εντατικές πρόβες, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη εξόρμησή της που θα πραγματοποιηθεί την 8η Δεκεμβρίου, προσκεκλημένη από την Ιστορική χορωδία Νίκαιας Πειραιά.

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Σχολιάστε