My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ενθουσίασε ο Μουσικός Σύλλογος

Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, προσκεκλημένη της Ιστορικής χορωδίας Νίκαιας Αττικής, συμμετείχε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο 34οχορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε στο υπέροχοιδιόκτητο αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Νίκαιας. Ο Φιλολογικός Σύλλογος Νίκαιας, δραστηριοποιείται στην περιοχή από το έτος 1932.

Συμμετείχαν, το Παιδικό Χορωδιακό Εργαστήρι χορωδίας Νίκαιας, η χορωδία και μαντολινάτα «Ωδείου Νάουσας», η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς και η Ιστορική χορωδία  Νίκαιας.

Η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα απέδωσε με μεγάλη επιτυχία έργα Ελλήνων συνθετώνκαι εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κυρίου Γιώργου Ιωακειμίδη,αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, βουλευτών και εκπροσώπου του μητροπολίτη Νικαίας.

Σόλο ερμήνευσε, καθηλώνοντας το κοινό, ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης.

Το χορωδιακό φεστιβάλ Νίκαιας ήταν αφιερωμένο στην προσπάθεια επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.Για το λόγο αυτό η πρόεδρος κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη, ανέφερε:

Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα που δεν γνωρίζει σύνορα, γίνεται άρμα επικοινωνίας των λαών και συγχρόνως ομορφαίνει τις σχέσεις των ανθρώπων.

Εκπέμπει τεράστια δύναμη και μπορεί να κατορθώσει ακόμη και τα ακατόρθωτα, όπως αυτό που ονειρεύεται, ελπίζει, εύχεται και πιστεύει κάθε Έλληνας.

Να επιστραφούν επιτέλους τα γλυπτά του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους και να κοσμούν το φυσικό τους χώρο.

Για το σκοπό αυτό φίλοι μας ήρθαμε, να ενώσουμε τις φωνές μας και να ενισχύσουμε την προσπάθεια που πραγματοποιεί απόψε η χορωδία Νίκαιας, με μπροστάρη τον αγαπητό και εκλεκτό μαέστρο κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Μιχάλη τα θερμά μας συγχαρητήρια για το έργο που εμπνεύστηκες.

Ελπίζουμε το έργο σου «Φωνή καρδιάς Οργή ψυχής» να αγγίξει και να συγκινήσει τις καρδιές των υπευθύνων!!!!.

Να κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα !!!.

Στη συνέχεια η πρόεδρος ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία τους οικοδεσπότες. Έκανε ειδική αναφορά στη Μακεδονία και στο ιστορικό Κιλκίς, στους δεσμούς των δύο προσφυγικών Δήμων, Κιλκίς και Νίκαιας και προσκάλεσε τη χορωδία στο 15ο χορωδιακό φεστιβάλ που θα διοργανώσει στο Κιλκίςστις επετειακές εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019 της πόλης μας.

Ο πρόεδρος της χορωδίας Νίκαιας κύριος Γεράσιμος Κασφίκης,προσφέροντας το αναμνηστικό, συνεχάρη τη χορωδία, για την παρουσία και την ερμηνείατης.

Η χορωδία του Κιλκίς χάρισε το «Λεύκωμα για τα 100 χρόνια Ελευθερίας του Κιλκίς», που επιμελήθηκε ο  κ. Χρήστος Ίντος.

Η βραδιά έκλισε με δεξίωση χορό και τραγούδι, στο ταβερνάκι «Γεύσεις και Οίνος»

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου οι χορωδοί επισκέφτηκαν το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο, ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό μουσείο και περιπλανήθηκαν στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών απολαμβάνοντας τον καφέ και το κρασάκι τους.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ξεναγός στην πολύωρη διαδρομή και στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, όπως πάντα, ο χορωδόςΜάκης Ιωσηφίδης,συνταξιούχος δάσκαλος, πλήρως  ενημερωμένος και ακούραστος

Οι πίτες, τα γλυκά, τα λουκούμια, που προσέφεραν οι κυρίες Μαίρη Καραμπίδου, Κατερίνα Δημητριάδου, Μαρία Τσιτιρίδου, καθώς και οι απολαυστικές «μπάρες» της ΓιώταςΤσαχουρίδου, πρόσφεραν όμορφες γευστικές στιγμές στις ώρες του ταξιδίου.

Οι χορωδοί ανανεωμένοι συνεχίζουν τις πρόβες, ώστε να είναι έτοιμοι για τις επόμενες εξορμήσεις, για το 15ο χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς και το μεγάλο αφιέρωμα στον ανεπανάληπτο συνθέτη Γιώργος Ζαμπέτα.

Σχολιάστε