My Twitter Feed

22 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα παραμυθένια δάση του Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Σε ύφεση ο κορονοϊός -

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Τις πταίει για τη μείωση πληθυσμού -

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Η συνάντηση με Γεωργαντά -

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Άλυτα προβλήματα Εκπαίδευσης -

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2022

Βιολογικός στον Αγ. Πέτρο με 1,4 εκ. -

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2022

Επίσκεψη Π. Χριστίδη στο νομό -

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, 2022

Καταγγελία για μαζικές απολύσεις -

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, 2022

Ενημέρωση μαθητών για κυκλοφορία

Δίνοντας ειδικό βάρος στην οδική ασφάλεια των μικρών δημοτών του και στην επαφή και εξοικείωσή τους με τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής, ο Δήμος Κιλκίς έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα των δραστηριοτήτων του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στους χώρους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής περιηγήθηκαν σήμερα οι μαθητές της δ’ τάξης από το 2ο, 3ο,4ο,5ο,7ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς μαζί με τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ενημερώθηκαν από το Διοικητή Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιο Κουρτίδη για τα βασικά βήματα που πρέπει να προσέξουν ως πεζοί, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα την παρατηρητικότητά τους στη σήμανση και στους δρόμους, και ως επιβάτες αυτοκινήτου, φορώντας πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας.

Στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με επικεφαλής τον υπεύθυνο της δομής Ηλία Βρυώνη μίλησαν,επίσης, στα παιδιά για την οικολογική μετακίνηση στο σχολείο. Στον πίνακα ανακοινώσεων του Κέντρου οι μαθητές έγραψαν σημειώματα με αιτήματα και προτάσεις τους στον Δήμαρχο Κιλκίς για τη βελτίωση της οδοσήμανσης και των πεζοδρομίων.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συνομίλησε με τους μαθητές για την οδική ασφάλεια και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν στην κλήρωση για τη δωρεάν διανομή ποδηλάτων που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή μετά την ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Δήμαρχος Κιλκίς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων διανέμουν από την Τρίτη στα νήπια και στους μαθητές όλων των Νηπιαγωγείων και των μικρών τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κιλκίς εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων κυκλοφοριακής αγωγής, με πληροφοριακό υλικό σε μορφή dvd που εξηγεί με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο στα μικρά παιδιά τη λειτουργία των σημάτων οδικής κυκλοφορίας και αναπτύσσει την κουλτούρα της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Κιλκίς συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ‘’Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’’, με περίπατο στους δρόμους της πόλης σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών.

Σημείο εκκίνησης στις 17:50 είναι η πλατεία Ειρήνης με οριοθετημένη την ακόλουθη διαδρομή: 21η Ιουνίου – Διογένους – Περικλέους – Ιερού Ναού Παναγίας – Κρήνης Σαλάτς – Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής – Τσιρογιάννη – Πλατείας Δημαρχείου – 21ης Ιουνίου – Ουτσκούνη – Αρχαιολογικού Μουσείου – Μητροπόλεως – Πολυάνειου Ωδείου – Πεζοδρόμου Αγίου Γεωργίου – Βενιζέλου – Δίδυμων Καπναποθηκών – Διαλέττη.

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν θα τερματίσουν στην πλατεία Ειρήνης, όπου και παραλάβουν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Κιλκίς.

Σχολιάστε