My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμμανουήλ: Δεν επιθυμώ μετάθεση

“Δεν ζήτησα, ούτε επιθυμώ μετάθεση σε άλλη Μητρόπολη” δηλώνει ο μητροπολίτης Κιλκίς κ.Εμμανουήλ με επιστολή του στην τοπική εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

emmanouil-002Στην επιτολή του ο μητροπολίτης τονίζει:

“Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα της εγκρίτου εφημερίδος σας, τα οποία αναρτήθηκαν  και στον επίσημο ιστότοπό σας, επιθυμώ να θέσω υπ’ όψιν των αναγνωστών σας τα ακόλουθα:

…Στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα της εφημερίδος σας αναφέρεται, ότι μετέβην προσφάτως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να ζητήσω από τον Οικουμενικό Πατριάρχη «την άρση του αμεταθέτου  που ισχύει  για τους Μητροπολίτες της Ορθόδοξης  Εκκλησίας»  διότι «η πρόθεσή μου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η μετάθεσή μου σε κάποια Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης». Οι συντάκτες των δημοσιευμάτων δεν αναφέρουν τις  πηγές τους, αλλά επικαλούνται άγνωστες «πληροφορίες». Εφόσον όμως διασταύρωναν τις «πληροφορίες» ασφαλώς θα διαπίστωναν  ότι ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα κατά την επίσκεψή μου στο Φανάρι. Εάν είχαμε ερωτηθεί προς διασταύρωση των δημοσιογραφικών  πληροφοριών, είτε εγώ, είτε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος, είτε ο Αρχιγραμματεύς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα είχε αποφευχθεί η μάταιη πρόκληση αναταραχής στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής  & Κιλκισίου και στο πλήθος των ευσεβών χριστιανών, αλλά και στην ευρύτερη Ελλαδική Εκκλησία από τα εν λόγω αναληθή δημοσεύματα.

Προς εξάλειψη οιασδήποτε  αμφιβολίας, δηλώνω ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι ουδέποτε υπεβλήθη με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αίτημά μου στο Οικουμενικό  Πατριαρχείο ή συζητήθηκε ή αναφέρθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο θέμα «άρσης αμεταθέτου» ή μεταθέσεώς μου σε άλλη Ιερά Μητρόπολη. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος  μου ανέθεσε την ιερή ευθύνη να διαποιμένω την μαρτυρική Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου για όσον χρόνο ευδοκιμήσει ο Κύριος και δεν αποποιούμαι του καθήκοντός μου…”

Σχολιάστε