My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΚ Κιλκίς: Ερήμωσαν οι πόλεις μας

ÏÔÁÍ ÏÉ ÓÊÉÅÓ...ÂÁÄÉÆÏÕÍ.Στο Κιλκίς η ανεργία έχει ξεπέρασει το 50%. “Έχουν ερημώσει οι πόλεις, όσοι νέοι μένουν, ζουν με τις συντάξεις των γονιών”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚ Κιλκίς, Γιώργος Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου των προέδρων των εργατικών κέντρων, σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει το φαινόμενο κάτοικοι να σιτίζονται κάθε μεσημέρι από τα καζίνο των γειτονικών χωρών επειδή η είσοδος είναι δωρεάν!

Στη συνέντευξη, που δόθηκε ενόψει του συλλαλητηρίου του Σαββάτου στη ΔΕΘ, οι πρόεδροι ύψωσαν κραυγή αγωνίας και απόγνωσης, παραθέτοντας τραγικά και σοκαριστικά στοιχεία, όπως ότι η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 40% σε πολλούς νόμους της Μακεδονίας και της Θράκης, την ώρα που χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν σε εξωτερικό και εσωτερικό για ένα μεροκάματο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον Μάιο η ανεργία στην Βόρεια Ελλάδα φτάνει το 28,1% από 30% που ήταν πέρσι με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλιδη να αποδίδει την μείωση στην βελτίωση του τουρισμού,  στα προγράμματα απασχόλησης, στην αυξημένη μετανάστευση καθώς και επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί ελάχιστα απασχολουμενοι οι οποίοι όμως – ακόμα κι αν κάνουν ένα με δύο μεροκάματα το μήνα – δεν θεωρούνται άνεργοι.

Ειδικότερα, για τους υπόλοιπους νομούς της Κ. Μακεδονίας αναφέρθηκαν τα εξής:

– “Τραγική η κατάσταση στις Σέρρες. Οι βιοτεχνίες μετακόμισαν στη Βουλγαρία, οι βιομηχανίες έκλεισαν, η πόλη θυμίζει βομβαρδισμενο τοπίο” τόνισε ο ο πρόεδρος του ΕΚ Σερρών Άκης Απιδόπουλος.  Στο 42-43% η ανεργία.

– Από τους 12.500 ενεργούς πολίτες στα Γιαννιτσά,  εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι οι μισοί, εξ αυτών 3500 είναι γυναίκες ενώ η πλειοψηφία είναι μακροχρόνια άνεργοι σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΚ Γιαννιτσών Θεανώ Ζουρνατζίδου.

– Στις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο στάθηκε ο εκπρόσωπος του ΕΚ Βέροιας Παύλος Δραγωνας.  Τόνισε οτι αν χαθεί η αγορά της Ρωσίας ο νόμος θα γίνει ο τελευταίος σε ανάπτυξη και κατά κεφαλήν εισόδημα.

– “Στην Έδεσσα μένουν μόνο υπερήλικες. Όλοι πάνε καθημερινά στο Μοναστήρι και το Γευγελί για τα ψώνια τους, τον γιατρό τους και τα φάρμακα τους. Πάνω από 30% η ανεργία” σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ Μιχάλης Ζουμπος.

– Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην Χαλκιδική.  Η ανεργία είναι γύρω στο 20% σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚ Θεόδωρο Αδαλή. Όμως το 80% των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες πληρώνεται κάτω από τον βασικό μισθό των 580 ευρώ μικτά. Παράλληλα τόνισε ότι βασιλεύει η ανασφάλιστη εργασία στον επισιτισμό καθώς υπάρχει μόνο ένας επιθεωρητής εργασίας για όλο το νομό.

“Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έχει τον χαρακτήρα της καταδίκης της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής” σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης. Έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πολιτική από την κυβέρνηση θέτοντας ένα ακόμη ζήτημα διεκδίκησης, τα δημοκρατικά δικαιώματα που χάνονται είτε με την κατάργηση του διαλόγου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είτε με τις επιστρατεύσεις και επιτάξεις.

Την Πέμπτη η ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει την φετινή έκθεση του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ ενώ το ραντεβού για το συλλαλητήριο έχει σωθεί για το Σάββατο 06/09 στις 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου.

Σχολιάστε