My Twitter Feed

14 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Εκτός ΚΔΑΠ τα μισά παιδιά” -

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σόου στο Νοσοκομείο! -

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2022

Με σπίτι πάλι το ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

Η συμμετοχή Γεωργαντά στη ΔΕΘ -

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Ιδού τα μεγάλα θέματα -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Αδελφοποίηση με 5 δήμους της Ιταλίας -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή! -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Χάνουμε ως νομός έδρα στη Βουλή; -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

“Εκτός ΚΔΑΠ τα μισά παιδιά”

«Λιγότερα από τα μισά παιδιά του Κιλκίς με πλήρη φάκελο, έλαβαν voucher για τα ΚΔΑΠ», υπογραμμίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου σε ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό, που κατέθεσε στη Βουλή.

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργού έτσι ώστε όσα παιδιά έχουν πλήρη φάκελο και πληρούν όλα τα κριτήρια να λάβουν το voucher για τα ΚΔΑΠ, καθώς έμειναν εκτός λόγω της υποχρηματοδότησης του προγράμματος.

Όπως τονίζει στην ερώτηση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “μετά την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία τους από το Υπουργείο, με την καθυστερημένη έκδοση των αποτελεσμάτων, οι γονείς και τα παιδιά που βρίσκονται σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κι ενεργειακή κρίση, καλούνται αιφνίδια να αντιμετωπίσουν και τον άδικο αποκλεισμό τους από μια σειρά δραστηριοτήτων των παιδιών που εξασφαλίζουν την ποιοτική τους απασχόληση και την κοινωνικοποίηση και προάγουν παράλληλα την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή για τους εργαζόμενους γονείς.

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι, “είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο, τις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών. Καθώς αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν τα «επικοινωνιακά παιχνίδια» συγκρούονται με την πραγματικότητα, άλλα τα λόγια και οι υποσχέσεις και άλλο η πράξη και τα έργα για την υποστήριξη της κοινωνικής κρίσης και της υπογεννητικότητας.”

Ειδικότερα, αναφερόμενη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η Ειρήνη Αγαθοπούλου χαρακτηρίζει την κατάσταση απογοητευτική καθώς “συνολικά στους δυο Δήμους Κιλκίς και Παιονίας 1.544 από τα 2.771 παιδιά, παρότι πληρούν απολύτως τα κριτήρια και είχαν καταθέσει πλήρεις φακέλους, τελικά δεν λαμβάνουν voucher και τίθενται εκτός ΚΔΑΠ.”

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των δικαιούχων των vouchers των προγραμμάτων προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) της περιόδου 2022-2023 επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τις περισσότερες οικογένειες καθώς έμειναν εκτός ΚΔΑΠ δεκάδες χιλιάδες παιδιά λόγω της υποχρηματοδότησης του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι είχαν πλήρη φάκελο.

Μετά την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία τους από το Υπουργείο, με την καθυστερημένη έκδοση των αποτελεσμάτων, οι γονείς και τα παιδιά που βρίσκονται σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κι ενεργειακή κρίση, καλούνται αιφνίδια να αντιμετωπίσουν και τον άδικο αποκλεισμό τους από μια σειρά δραστηριοτήτων των παιδιών που εξασφαλίζουν την ποιοτική τους απασχόληση και την κοινωνικοποίηση και προάγουν παράλληλα την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή για τους εργαζόμενους γονείς.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο, τις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών. Καθώς αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν τα «επικοινωνιακά παιχνίδια» συγκρούονται με την πραγματικότητα, άλλα τα λόγια και οι υποσχέσεις και άλλο η πράξη και τα έργα για την υποστήριξη της κοινωνικής κρίσης και της υπογεννητικότητας.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η κατάσταση όπως αποτυπώνεται είναι απογοητευτική, όπου συνολικά στους δυο Δήμους Κιλκίς και Παιονίας 1.544 από τα 2.771 παιδιά, παρότι πληρούν απολύτως τα κριτήρια και είχαν καταθέσει πλήρεις φακέλους, τελικά δεν λαμβάνουν voucher και τίθενται εκτός ΚΔΑΠ. Πιο αναλυτικά, 1.067 από τα 1.941 παιδιά/δικαιούχοι με πλήρη φάκελο μένουν εκτός στον Δήμο Κιλκίς και 477 από τα 830 στον Δήμο Παιονίας.

Επισημαίνεται, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής της διπλασίασε τα κουπόνια (vouchers) από 79.000 που παρέλαβε από τη Ν.Δ. το 2015 σε 155.000 το 2019, ενώ το ίδιο έτος έδωσε κουπόνια σε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους, χωρίς κανέναν αποκλεισμό!

Επειδή, εν όψει μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς εξ’ αιτίας της ακρίβειας που πλήττει βάναυσα τον οικογενειακό προγραμματισμό, είναι αδιανόητο να μην λαμβάνεται μέριμνα για την δημιουργική απασχόληση παιδιών εργαζόμενων σε σκληρές συνθήκες και ωράρια.

Επειδή, η οικονομική επιβάρυνση των γονιών για εναλλακτικές λύσεις είναι τεράστια, μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο όπως διαμορφώνεται με την ακρίβεια που καλπάζει.

 Επειδή, εξ’ αιτίας των μειωμένων vouchers είναι ορατός ο κίνδυνος κλεισίματος δομών ΚΔΑΠ με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ανεργία το προσωπικό τους.

 Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε τα 1.544 παιδιά της ΠΕ Κιλκίς που δεν λαμβάνουν voucher για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) της περιόδου 2022-2023, παρότι έχουν πλήρη φάκελο και πληρούν όλα τα κριτήρια, να ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα λαμβάνοντας το αντίστοιχο voucher;

Σχολιάστε