My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Εκπαιδευτικές επιπτώσεις από ΚΚΣ Κιλκίς

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων  του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης οι ωφελούμενοι το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφτεί διάφορους χώρους εντός του Νομού.

20141024_110710Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου οι  ωφελούμενοι των εργαστηρίων του ΚΚΣ και οι  εκπαιδευτές τους επισκέφτηκαν « Τα χειροποίητα της Μάρθας» στη Μεγάλη Βρύση. Πρόκειται για ένα εργαστήριο χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων. Η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου, κα. Μάρθα Νικητίδου ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο δείχνοντάς τους το παρασκευαστήριο, το στεγνωτήριο, τον ξυλόφουρνο άλλα και ζητώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία της κατασκευής  των προϊόντων ζυμώνοντας τα ίδια και ανοίγοντας φύλλο με το μπλάστρι.

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου οι ωφελούμενοι του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ενημερωθούν από τον Δ/ντη, κ. Φραγγελάκη Οδυσσέα, τους εκπαιδευτικούς  αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους του  2ου ΕΠΑΛ-1ο ΣΕ Κιλκίς  για  τα εργαστήρια της ηλεκτρολογίας, πληροφορικής-ηλεκτρονικής, οικονομίας και διοίκησης, μηχανολογίας, οχημάτων και κτιριακών έργων, τεχνολογίας τροφίμων και Γεωπονίας. Μάλιστα τέθηκε το ζήτημα συνεργασίας των ωφελουμένων του ΚΚΣ και των μαθητών σε ότι αφορά στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής το οποίο διαθέτει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Πολύ σημαντική κρίνεται και για την κοινωνική ένταξη-ενσωμάτωση των ωφελουμένων μας  η αλληλεπίδρασή τους με ομάδες μαθητών κοινών ενδιαφερόντων.

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ομάδα ωφελουμένων επισκέφτηκε την «ΤΕΧΝΗ» όπου ο γλύπτης κ. Βασίλης Παυλής έδειξε στους ωφελουμένους μας τεχνικές γλυπτικής χαράζοντας τον πωρόλιθο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ωφελούμενοι καθώς και οι ίδιοι χρησιμοποιούν τον πηλό στο εργαστήρι της κεραμικής.

Η φιλοξενία όλων όσων επισκεφτήκαμε ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς και με πολύ επεξηγηματικό και κατατοπιστικό τρόπο έδωσαν πληροφορίες για τα εργαστήριά τους, τις τεχνικές τους και τη δουλειά τους.

Δελτίο τύπου από ΚΚΣ Κιλκίς

Σχολιάστε