My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Εκπαίδευση σχετικά με πολιτική ΝΑΤΟ

*Στο Πολυεθνικό Κέντρο της Κρηστώνης.

Άλλο ένα σχολείο ξεκίνησε από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαιδεύσεων Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΛΕΕΥΕ) της Κρηστώνης Κιλκίς, με την συμμετοχή 35 αξιωματικών.

Το Σχολείο με αντικείμενο το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας» (ΠΣΣ) έχει διάρκεια 15 ημερών και συμμετέχουν αξιωματικοί από την Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία ενώ οι εκπαιδευτές προέρχονται εκτός από την Ελλάδα, και από Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και Αμερική.

Το Σχολείο εκτός των στρατιωτικών μπορούν να το παρακολουθήσουν και πολίτες (αποστολή βιογραφικών – περισσότερες πληροφορίες στο www.mpsotc.gr) και σκοπός του είναι η παροχή βασικών γνώσεων στους σπουδαστές σχετικά με την πολιτική του ΝΑΤΟ περί Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας, αρμοδιότητες, διαδικασίες, καθήκοντα και αρχική εκπαίδευση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας σε τακτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Κέντρου, αντισυνταγματάρχη κ. Νίκο Αραμπατζή, το 2013 προβλέπονται να λειτουργήσουν στο Κέντρο 13 σχολεία, ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός του αριθμού των συμμετεχόντων αφού ξεπερνά τους 20 που θεωρείται ικανοποιητικός αριθμός. Αυτό δεν είναι τυχαίο αφού το Πολυεθνικό Κέντρο του Κιλκίς έχει καταξιωθεί στα αντίστοιχα διεθνώς λόγω του υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου αλλά και των άριστων εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν την εκπαίδευση παράλληλα με τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαιδεύσεων Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), είναι μέλος της μεγάλης κοινότητας του ΝΑΤΟ , “Συνεργασία για την Ειρήνη” (PfP) ενω είναι ένα από τα δεκαπέντε αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά κέντρα από τα Ηνωμένα Έθνη λόγω του σχολείου “Στρατιωτικοί Παρατηρητές”. Επίσης, το ΠΚΕΕΥΕ είναι κέντρο εκπαιδεύσεων EU για αρκετά από τα σχολεία που διεξάγονται εκεί.

Δελτίο τύπου από Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαιδεύσεων Κρηστώνης

 

Σχολιάστε