My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Εκπαίδευση για 1ο ΣΕΚ ΚΙΛΚΙΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Κιλκίς, σαν Συντονιστής του προγράμματος Leonardo da Vinci – Partnerships με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τους εκπροσώπους των 4 εταίρων από την Κύπρο, την Ιταλία και τη Ρουμανία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μαζί με την Ισπανία και την Ουγγαρία. Πρόκειται για το Δημόσιο Τεχνικό Ινστιτούτο «Ενρίκο Φέρμι» από τη Σικελία της Ιταλίας, το ερευνητικό «Ινστιτούτο Παθητικής Κατοικίας» από το Bolzano της Ιταλίας, η κατασκευαστική εταιρία «Μ. Πετινός» από την Πάφο της Κύπρου και το Τεχνικό Κολλέγιο από την πόλη Recita της Ρουμανίας.

Η εκπαιδευτική συνάντηση διήρκησε 2 ημέρες και συμμετείχαν 20 εκπρόσωποι των εταίρων. Την πρώτη μέρα η συνάντηση φιλοξενήθηκε στους χώρους του 1ου ΣΕΚ, αρχικά ο κάθε συμμετέχων φορέας παρουσίασε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αφενός τις δραστηριότητες και τον τρόπο λειτουργίας του και αφετέρου έδωσε πληροφορίες για την πόλη και τη χώρα που εκπροσωπεί. Στη συνέχεια ο συντονιστής του προγράμματος κος Καραμούκης Γεώργιος μαζί με τον Διευθυντή του 1ου ΣΕΚ κο Αργύριο Κοκκαλιάρη, εισηγήθηκαν τις δραστηριότητες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από κάθε φορέα και μετά από συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν το πλαίσιο εργασίας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά τη διάρκεια του διημέρου, υπήρξε πληθώρα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Αρχικά έγινε ξενάγηση των φιλοξενούμενων στους εργαστηριακούς χώρους του 1ου ΣΕΚ ώστε οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών να δουν από κοντά τον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις άλλα και τον τρόπο λειτουργίας του ΣΕΚ στην πράξη. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο Habitat όπου τους έγινε ξενάγηση από τον κο Κόντο. Εκεί είδαν από κοντά όλες τις εγκαταστάσεις και τα συστήματα χαμηλής ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζονται στους χώρους του ξενοδοχείου.  Τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις είναι το σύστημα γεωθερμίας, η νέας τεχνολογίας ηλιακή εγκατάσταση και η εξωτερική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Στον πολιτιστικό τομέα, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο του Κιλκίς, το λόφο του Αγ. Γεωργίου, άλλα και τις ομορφιές της πόλης γενικότερα. Με τη διοργάνωση βραδιάς με ελληνική μουσική, γεύτηκαν γνήσιες ελληνικές γεύσεις και γνώρισαν την μουσική μας παράδοση.

Τέλος, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους  για την επόμενη συνάντηση στην Κύπρο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Δελτίο τύπου από ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ

Σχολιάστε