My Twitter Feed

11 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εκπαίδευσης Κλάδου Ανιχνευτών στο Κιλκίς

foto sxolis_kavalariΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, η 40η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Κλάδου Ανιχνευτών με τίτλο «Ανιχνεύοντας στην Κρίση» που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς από τις 8 έως 10 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 21 βαθμοφόροι από την Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα, Συκούριο, Φλώρινα και Αθήνα.

Στην πόλη του Κιλκίς και στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι πραγματοποιήθηκε το δεύτερο τριήμερο της Σχολής (είχε προηγηθεί το πρώτο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Χορτιάτη) και περιελάμβανε την υλοποίηση έξι δράσεων από τα αντίστοιχα ανιχνευτικά πεδία του Κλάδου Ανιχνευτών (έφηβοι) Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ποιότητα Ζωής, Ανίχνευση Φύσης, Σταδιοδρομία, Πολιτισμός και Αγωγή και Δημοκρατία.

Στην δράση Πολιτισμός τα Ενήλικα Στελέχη της Κίνησης πραγματοποίησαν δράση με την Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες» όπου παρακολούθησαν ποντιακούς χορούς, γνώρισαν την ιστορία των Ποντίων από τον λαογράφο κ. Ζουρνατζίδη και διάφορα παραδοσιακά όργανα ενώ έμαθαν να χορεύουν χορούς του Πόντου, βοηθούμενη από την πρόεδρο Δέσποινα Καραμπίδου και μέλη του Συλλογου.

Το Σάββατο επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν την Φάρμα «Κουκάκης» στους Κ. Αποστόλους στο πλαίσιο της Σταδιοδρομίας γνωρίζοντας από κοντά την διαδικασία παραγωγής γάλακτος και άλλων προϊόντων από το χωράφι στο ράφι από τον επιχειρηματία κ. Θανάση Κουκάκη. Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους εκπαιδευτές μαγείρεψαν στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και διένειμαν το φαγητό σε οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας. Οι 38 Βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη ζέση από τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και τον υπεύθυνο των Μητροπολιτικών Συσσιτίων Αρχιμανδρίτη Απόστολο Πορτοκαλίδη ενώ μετά την διανομή συνέφαγαν όλοι μαζί στην τράπεζα αγάπης, με τον Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει την αξία της προσφοράς και της διακονίας στον άνθρωπο με αγάπη και αξιοπρέπεια, ως μέλη της Εκκλησίας, ευχαριστώντας τους Προσκόπους για την δράση τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάλυση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης», στην Δράση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο. Το Σάββατο έκλεισε με την Δράση Ποιότητας Ζωής να πραγματοποιείται στο φιλόξενο σπίτι των Προσκόπων του Κιλκίς, στο Κατασκηνωτικό Εκπαιδευτικό και Περιβαλλοντικό Κέντρο Καβαλάρι.

Οι Δραστηριότητες της Σχολής, με Αρχηγό τον Αναπληρωτή Έφορο Εκπαίδευσης κ. Μιλτιάδη Φαρμάκη και επιτελείο 11 εκπαιδευτές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν με την Δράση Ανίχνευσης Φύσης στα μονοπάτια του Μπέλλες, και την αξιολόγηση των Δράσεων την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Την Σχολή υποστήριξε η Περιφερειακή Εφορεία Κιλκίς ενώ παρών ήταν ο Περ. Έφορος Χρήστος Τομπουλίδης και τα μέλη Στ. Κανελής, Χρ. Καναρόπουλος και Λεων. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Σχολή επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στις Δράσεις της ο Έφορος του Κλάδου Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας Σωτήρης Μαρούδας και ο αναπληρωτής του Νίκος Ανδρεάδης.

Μια Σχολή που πέτυχε τους εκπαιδευτικούς της στόχους και άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις στους εκπαιδευόμενους προκειμένου να επιτελέσουν πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά το έργο τους στα Τμήματα τους, συμβάλλοντας στην αποστολή της Προσκοπικής Κίνησης, που είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο λίγο καλύτερο και τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

 

Σχολιάστε