My Twitter Feed

28 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Εκλογολογία

TRIMIS-DIMITRISΤου Δημήτρη Τρίμη.


Αν πιστέψουμε τις πολιτικές αναλύσεις και τα πρόσφατα σενάρια πολλών ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει ανοιχτό το δρόμο στις εκλογές αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Άρα, ο κ.  Μητσοτάκης που θέλει τις εκλογές εκ των πραγμάτων για να πετύχει το στόχο του, πρέπει να ταυτίζεται με τους ανυποχώρητους, σκληρούς, σε βαθμό εκβιασμού, εκπροσώπους των Θεσμών, καθώς η αποτυχία των διαπραγματεύσεων και η αναμενόμενη νέα οικονομική ασφυξία της χώρας εκ μέρους των δανειστών, φέρνει πολύ κοντά την κατάρρευση της κυβέρνησης, τις πολυπόθητες εκλογές και τη δική του επιστροφή στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο να επιλέξει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, αντίθετα, και όπως άλλωστε λέει διαρκώς και επίσημα, επείγεται να κλείσει μια καλή συμφωνία για να συνεχίσει η κυβέρνησή του την πορεία σταθεροποίησης και ανάκαμψης της χώρας, ώστε να μπορεί να μοιράζει όλο και περισσότερο «κοινωνικό μέρισμα» στους φτωχότερους, να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να μειώνει τους άδικους φορολογικούς συντελεστές κ.ο.κ.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, η πλευρά που θέλει εκλογές και άμεσο κλείσιμο της «αριστερής παρένθεσης», έχει φαινομενικά, περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει. Διότι το να καταστρέφεις το σχεδιασμό του αποδυναμωμένου πολιτικού σου αντιπάλου που μάλιστα έχει την ευθύνη, είναι απλούστερο από το να δίνεις ή να αποδέχεσαι λύσεις και μάλιστα με συμβιβασμούς, όπως καλείται ο κ. Τσίπρας να πράξει.

Με τον τρόπο όμως που μάχεται ο κ. Μητσοτάκης εναντίον της κυβέρνησης μαζί με τους συμμάχους του στο εσωτερικό της χώρας, φαίνεται από μακριά ότι συμπίπτει με τις απαιτήσεις της σκληρής φράξιας της τρόικας εξωτερικού, που όμως δεν είναι καθόλου συμπαθής στην Ελλάδα, ούτε καν στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης

Και άρα αυτή η «σύμπτωση συμφερόντων» (Ν.Δ και φράξιας Σόιμπλε) είναι πιθανότατο να μην αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα (και να μην φέρει τις εκλογές που ζητάει η Δεξιά), με δεδομένη τη βιωμένη γνώση των επιπτώσεων αυτής της εξέλιξης πάνω στον ήδη εξουθενωμένο Ελληνικό λαό.

Εκείνοι που καλλιεργούν την εκλογολογία ας προσέξουν. Η ταύτισή τους με όσους επενδύουν στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, το χρέος, τους δημοσιονομικούς στόχους, την ποσοτική χαλάρωση κ.λπ, τους εκθέτει και μπορεί να γυρίσει πίσω ως μπούμεραγκ εναντίον τους, όσο και αν στα λόγια ζητούν και αυτοί χαλάρωση της λιτότητας και γενναία ελάφρυνση του χρέους.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε