My Twitter Feed

13 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δωδώνη:Πήρε 45% της Unismack -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Πάει για παραίτηση ο Μηνάς; -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Γαλλικό – Μια ιστορία αγάπης -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Κιλκίς θησαυρών και γεύσεων -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Πανηγυρίζει το πρώτο του κύπελλο -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

ΟΠΚ: Θέλει να βοηθήσει αλλά… -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Αστυνομικοί εναντίον διοίκησης! -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Α1 ΕΠΣΚ: Πλησίασε ο Κιλκισιακός -

Κυριακή, 10 Μάρτιος, 2019

«Εκλογές τώρα μπας και γλιτώσουμε»

Του Τάσου Παππά.


Αν πιστέψουμε τα δεξιά μέσα ενημέρωσης, οι δανειστές πιέζουν αφόρητα τον Τσίπρα να μην κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, αλλά τον Μάιο με το σκεπτικό ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η πρόθεση της κυβέρνησης να καταφύγει στην παροχολογία για να περιορίσει την ήττα της στις κάλπες είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν τον εκτροχιασμό της οικονομίας. Επιπλέον οι δανειστές, σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης, εκφράζουν τη δυσφορία τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Ανησυχούν ότι θα αυξηθεί η ανεργία.

Οι έγκυροι αναλυτές των εγχώριων δικτύων ενημέρωσης ξεχνούν να μας πουν ότι δεν αυξήθηκε η απασχόληση όταν καθιερώθηκε ο υποκατώτατος και μειώθηκε ο κατώτατος μισθός. Αυτό ήταν το επιχείρημα που διακινούσαν οι εμπνευστές των συγκεκριμένων μέτρων. Λεπτομέρειες θα πείτε. Τα ίδια λέει και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος το πάει ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι οι αγορές σε τούτη τη φάση είναι φιλικές με την Ελλάδα γιατί έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη, εφόσον οι πολίτες κάνουν το χρέος τους και επιλέξουν το κόμμα του, από την επόμενη κιόλας μέρα θα αρχίσουν να έρχονται οι σοβαροί επενδυτές για να ακουμπήσουν τα λεφτά τους στη χώρα μας δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα της Δεξιάς. Η Ελλάδα θα περάσει από τη βαριά μελαγχολία στην ακατάσχετη ευφορία, οι ψυχίατροι και οι ψυχαναλυτές θα αλλάξουν επάγγελμα.

Πιέζουν όντως οι δανειστές τον Τσίπρα να κάνει εκλογές τον Μάιο; Δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση στο μέγαρο Μαξίμου. Ούτε δημοσίως ούτε ιδιωτικώς οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει στη θέση του για εκλογές στη λήξη της τετραετίας. Στη Δεξιά μπερδεύουν την επιθυμία τους με την πραγματικότητα. Οι εταίροι, με λίγες εξαιρέσεις, προτιμούν τον Τσίπρα από τον αρχηγό της Ν.Δ. Αν θα είναι καλό ή κακό για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα φανεί στις κάλπες.

Ποιοι ευθύνονται για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο; Οι μόνοι που βιάζονται για εκλογές και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις ζητάει τρεις φορές την εβδομάδα από τότε που εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ., ο ομόσταβλός του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, και οι ιδιοκτήτες δεξιών μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Βέμπερ μισεί τον Τσίπρα, τον οποίο παρομοιάζει με μπολσεβίκο και πιστεύει ότι πρέπει να τελειώνει η Ευρώπη με αυτόν τον αριστερό λαϊκιστή. Ο κ. Μητσοτάκης έχει λόγους να φοβάται γιατί όταν θα βγουν στην επιφάνεια οι πομπές κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ., τα οποία έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την υπόθεση επικαλούμενος μόνο τη θεωρία της σκευωρίας. Οι ιδιοκτήτες δεξιών μέσων ενημέρωσης ελπίζουν ότι με την επιστροφή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση θα κλείσουν επωφελώς γι’ αυτούς όλα τα ανοιχτά μέτωπα στο οικονομικό και στο ποινικό πεδίο.

Ανάγωγα

«Περισσότερα από τα μισά όπλα που διέθεσαν οι ΗΠΑ είχαν προορισμό τη Μέση Ανατολή: στη Σαουδική Αραβία αναλογούσε το 22% του συνόλου των αμερικανικών πωλήσεων, κάτι που σημαίνει πως το σουνιτικό βασίλειο είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες των αμερικανικών βιομηχανιών όπλων».

Αν αγόραζε και ο Μαδούρο από τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, μια χαρά δημοκράτης θα ήταν για τον Λευκό Οίκο και το βαθύ κράτος.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε