My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εκλογές: Καληνύχτα κ. Κεραμέως

Η μεγάλη αποχή ήταν ο νικητής στις ηλεκτρονικές εκλογές που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το ποσοστό συμμετοχής για την ανάδειξη αιρετών τόσο στο νομό Κιλκίς όσο και πανελλαδικά κινήθηκε σε μονοψήφια νούμερα!

Ανακοινώσεις για την συντριπτική αποχή των εκπαιδευτικών, που χαρακτηρίζεται ως πανωλεθρία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις Ανασυγκρότηση (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς (ΚΚΕ).

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Συνδικαλιστικού Κινήματος Καθηγητών

Εκλογές για ΠΥΣΔΕ Κιλκίς – Πλήρης απονομιμοποίηση των εκλογών παρωδία της Κεραμέως

Σήμερα το εκπαιδευτικό κίνημα κατήγαγε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών στις εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την αποστομωτική τους απάντηση στις εκλογές παρωδία με την ΑΠΟΧΗ που κυμαίνεται ανάμεσα σε 90% – 95%

  • κόντρα στις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ, που με νομικίστικα τερτίπια και λαθροχειρίες ανάρτησε στις εκλογικές πλατφόρμες αποσυρμένα ψηφοδέλτια,
  • κόντρα στα εντέλλεσθε και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,
  • κόντρα στις διαρροές «ανώτατων πηγών» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που μιλούσαν για αυξημένη συμμετοχή,
  • κόντρα στα μηνύματα του κομματικού μηχανισμού ακόμα και σε μη μέλη
  • κόντρα στον καιροσκοπισμό συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων που κρυφά ή φανερά καλούσαν τους συναδέλφους να τους ψηφίσουν,
  • κόντρα στον φόβο και τον αυταρχισμό

Πρώτη φορά υπουργός παιδείας επένδυσε πολιτικά με τέτοιο ζήλο στις εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ακόμα και με αναρτήσεις στο προσωπικό της facebook, και μάλιστα μεσούσης σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης. To μόνο που κατάφερε, όμως, είναι η επιβεβαίωση των θέσεών μας. Οι αντιρρήσεις μας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι «προφάσεις συνδικαλιστών», όπως η ίδια δήλωνε, αλλά αφορούν σε σοβαρότατα ζητήματα ακύρωσης των δημοκρατικών διαδικασιών.

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, του συνέρχεσθαι και συνδιαλέγεσθαι, χωρίς προστασία των προσωπικών δεδομένων και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου και χωρίς διάλογο με τις Ομοσπονδίες, τους θεσμικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Έχουμε ακόμα πολλές μάχες να δώσουμε, καθώς μάλιστα τα προβλήματα στην εκπαίδευση και την κοινωνία ολόκληρη οξύνονται όλο και περισσότερο με την υγειονομική και οικονομική κρίση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να δεχτεί επιτέλους τον ουσιαστικό διάλογο, τόσο για το θέμα των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όσο και για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση.

Ο κλάδος απονομιμοποίησε με την τεράστια αποχή το φιάσκο των εκλογών και δεν αναγνωρίζει τους όποιους «εκλεγμένους» από τη σημερινή παρωδία, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εκλέγονται με μονοψήφιο αριθμό ψήφων! Είναι, λοιπόν, απολύτως σαφές πως μετά τα σημερινά αποτελέσματα, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Οφείλει να παραιτηθεί αμέσως δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευθιξία που επιβάλλει η μεγάλη ήττα της πολιτικής που ακολουθεί. Καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να έχει για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της υπουργού.

Απαιτούμε παράταση των θητειών των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι.

Απαιτούμε ουσιαστικό διάλογο με το ΥΠΑΙΘ για όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας!

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς

Καληνύχτα κα Κεραμέως…Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ξεπέρασε το 90%

Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι απαντήσαμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ακυρώσαμε τις εκλογές – παρωδία για τα Υ.Σ.. Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας μετρούν σήμερα μια τεράστια συντριβή, μια μεγάλη πολιτική ήττα.

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μετά την απόπειρα να βάλει κάμερες στις τάξεις και να επιβάλει την τηλεαπουσία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, έφαγε τα μούτρα της για ακόμα μια φορά. Η επιλογή της Υπ. Παιδείας αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη – που πήρε επάνω του τη συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με στόχο να μπει χέρι στα ίδια τα σωματεία μας – βρήκε τοίχο.

Και στο Κιλκίς η αποχή ξεπέρασε το 90%, έφτασε το 93% σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Παρά το «εντέλλεσθε» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τον πραξικοπηματικό τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, παρά το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε με ψηλά το κεφάλι.

Οι θλιβερές εξαιρέσεις ορισμένων υποψήφιων, συγκεκριμένων παρατάξεων, οι οποίοι κόντρα στην ομόθυμη θέληση του κλάδου επιδίωξαν να μαζέψουν ψήφους για την «καρέκλα» και να στηρίξουν τους χρεοκοπημένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περνούν σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούν να επισκιάσουν την μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών. Ο κλάδος έχει τη δύναμη και θα βρει τον τρόπο να τους απομονώσει.

Η σημερινή νίκη των εκπαιδευτικών δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία. Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας με δράσεις σχολείο το σχολείο, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, εδώ και τώρα:

  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς και της Παιονίας, στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, που παραμένουν ανοιχτά, από τα Κέντρα Υγείας και τα δύο Νοσοκομεία του νομού, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (Internet και υπολογιστές/tablet) που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γι’ αυτές τις εβδομάδες της καραντίνας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού.
  • Να στελεχωθούν άμεσα με όλο το αναγκαίο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού, να λειτουργήσει ΜΕΘ στο Νοσοκομείου του Κιλκίς, να λειτουργήσουν ξεχωριστές πτέρυγες για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού χωρίς να σταματήσουν ή να υπολειτουργούν οι υπόλοιπες μονάδες, κλινικές και ιατρεία των Νοσοκομείων.

    • Προετοιμάζουμε την πανεργατική απεργία για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Σχολιάστε