My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΚΚ: Αξιοποιήστε το κτήριο της Εστίας

ergatiki_estia_kilkisΤην αξιοποίηση του κτιρίου της Εργατικής Εστίας στο κέντρο του Κιλκίς ζητά μ` επιστολή προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, προτείνοντας να στεγαστούν στο κτίριο υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες σήμερα λειτουργούν σε κτίρια με εξαιρετικά υψηλό ενοίκιο.

Η επιστολή

Κύριε Διοικητά

Πριν από είκοσι χρόνια περίπου ο Οργανισμός του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ικανοποιώντας αίτημα του Ε.Κ. Κιλκίς για λογαριασμό των εργαζομένων και συνταξιούχων του Νομού, κατασκεύασε κτίριο σε ιδιόκτητο οικόπεδο που στέγασε τις υπηρεσίες  του το Κέντρο Εργαζόμενης νεότητας τότε, που μεταγενέστερα καταργήθηκε και επίσης φιλοξένησε για πολλά χρόνια το Νομαρχιακό ΚΕΚ Κιλκίς για προγράμματα επαγ/κής κατάρτισης.

Πριν από τρία χρόνια περίπου και με την κατάργηση του Ο.Ε.Ε. και την ενσωμάτωσή του στον ΟΑΕΔ, το κτίριο, ένα στολίδι στην κυριολεξία με τρεις ορόφους και χώρους λειτουργικούς, μένει σε απραξία και ο κίνδυνος που εγκυμονείται από την κατάσταση αυτή είναι σοβαρός για ζημιές από πτώση σοβάδων, αλλά καταστρέφεται και το ίδιο το κτίριο.

Επειδή πολύ ορθά, έγινε αναφορά από μερίδα του Τοπικού  Τύπου για το θέμα αυτό, γιατί δεν δίνεται σε άλλες Δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα του Υπουργείου Εργασίας θεωρούμε εύλογη και επιτακτική την αναφορά μας στο θέμα αυτό και πιστεύουμε με την συνεργασία και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που έδειξε ευαισθησία και ενδιαφέρον, το κτίριο να γίνει λειτουργικό σύντομα, στεγάζοντας υπηρεσίες του Δημοσίου που σήμερα σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία μας καταβάλλουν γενναίο τίμημα ενοικίου.

Με την ίδια έννοια σας ενημερώνουμε ότι το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς που στεγάζεται σε εγκαταστάσεις του ΚΕΤΕΚ – ΟΑΕΔ Κιλκίς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στο Κιλκίς, οπότε ένας σημαντικός ευρύχωρος χώρος θα είναι διαθέσιμος για να στεγάσει Δημόσιες Υπηρεσίες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι εσείς και το Δ/κό σας Συμβούλιο σε συνεργασία με άλλα συλλογικά αρμόδια όργανα θα δείξετε το ενδιαφέρον σας για το καλό του τόπου και του Δημοσίου συμφέροντος.

Σχολιάστε