My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Εκδρομή συνταξιούχων σε Πελοπόννησο

Τον γύρο της Πελοποννήσου κάναμε οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου Ν. Κιλκίς. Ξεκινώντας την Δευτέρα 9 Μαΐου και περνώντας το καταπληκτικό έργο τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου φτάσαμε στην Πάτρα.

syntaxiouxoi-kilkisΜε συνοδεία το Δ.Σ. Ν. Αχαΐας επισκεφτήκαμε το Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, και στη συνέχεια το Μουσιακό χώρο – Εργοστάσιο της Αχαΐας Κλάους. Αφού ξεναγηθήκαμε με το λεωφορείο σε όλη σχεδόν την πόλη της Πάτρας, καταλήξαμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ έγινε συνεστίαση και αντηλλάγησαν έπαινοι – πλακέτες στους Προέδρους της Πάτρας κ. Αντωνόπουλο Σπύρο και του Κιλκίς κ. Ξηρουδάκη Ευστράτιο από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια.

Την επομένη Τρίτη 10 Μαΐου ξεκινώντας κάμαμε πρώτη στάση έξω από την Αμαλιάδα, όπου μας περίμενε ο Πρόεδρος με το Δ/κο Συμβούλιο Αμαλιάδος και αφού ανταλλάξαμε ευχές και αναμνηστικά, λόγω περιορισμένου χρόνου, συνεχίσαμε για τον Πύργο. Και εδώ έξω από τον Πύργο μας περίμενε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και συνοδεύοντάς μας ξεναγηθήκαμε στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Δια μέσου της αρχαίας Μεσσήνης ενός καταπληκτικού αρχαιολογικού χώρου, που έχει το σπάνιο προνόμιο, να μην έχει καταστραφεί ούτε καλύφθηκε από νέους οικισμούς ή κατολισθήσεις αλλά για πολλούς ακόμη άγνωστος, φτάσαμε στην Καλαμάτα, όπου μα περίμενε σύσσωμο το Δ/κο Συμβούλιο.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου συνοδευμένοι από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. επισκεφτήκαμε τον χώρο θυσίας του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, τον Τάφο και το Μουσείο του Νέστορα, την πανέμορφη Πύλο και το κάστρο της Μεθώνης και της Κορώνης. Το βράδυ είχαμε συνεστίαση με το Δ.Σ. σε ταβέρνα της απέραντης παραλίας της Καλαμάτας.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου δια της ορεινής Μάνης φτάσαμε στο καταπληκτικό επίτευγμα της φύσης, το σπήλαιο του Διρού. Μεσημεριανό στο όμορφο παραλιακό Γύθειο και στην συνέχεια καφέ στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Αργά το απόγευμα φτάσαμε στην Σπάρτη, μια πολύ όμορφη πόλη, ίσως με την καλύτερη ρυμοτομία στην Ελλάδα, όπου μας υποδέχθηκε σύσσωμο το Δ/κο Συμβούλιο.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. επισκεφτήκαμε τον ιστορικό χώρο του Μυστρά καθώς και το όμορφο και εξαιρετικά προσεγμένο μουσείο της Ελιάς και Λαδιού.

Αναχωρώντας από την Σπάρτη και φτάνοντας στην Τρίπολη μας περίμενε ο πρώην και νυν Πρόεδρος του Δ/κου Συμβουλίου, όπου συνοδεύοντάς μας ξεκινήσαμε για τον γύρο της ορεινής Αρκαδίας. Περνώντας από το Λεβίδι και την Βυτίνα φτάσαμε στην ιστορική Δημητσάνα με το καταπληκτικό υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης. Εκεί θαυμάσαμε το νερόμυλο – το βυρσοδεψείο – το ρακοκάζανο και κυρίως τον μπαρουτόμυλο, όλα λειτουργούντα κανονικά αλλά μόνο για λόγους τουριστικούς.

Δια της Στεμνίτσας και της Μεγαλόπολης φτάσαμε στην όμορφη Τρίπολη, όπου επισκεπτόμενοι το Γραφείο του Συλλόγου, σύσσωμο το Δ/κο Συμβούλιο μας υποδέχθηκε. Επισκεφτήκαμε το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της πόλης, που έχει την εξαιρετική μοναδικότητα, οι χώροι του ισογείου να χρησιμοποιούνται ως γραφεία και καταστήματα (από την Τουρκοκρατία ακόμα που ήταν Τζαμί) και πάνω σ’ αυτά βρίσκεται ο κυρίως Ναός.

Το Σάββατο 14 Μαΐου παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε για καφέ και φωτογραφίες στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίσαμε το δρόμο μας για το Κιλκίς, όπου με το καλό φτάσαμε με πλούσιες και ευχάριστες αναμνήσεις.

Θα θέλαμε ιδιαίτερα να τονίσουμε τις ευχαριστίες μας στα Δ.Σ. των Συλλόγων Πάτρας – Αμαλιάδας- Πύργου – Καλαμάτας – Σπάρτης και Τρίπολης για την φιλοξενία και την θέρμη που μας υποδέχθηκαν, και πιστεύουμε σε μελλοντική τους εξόρμηση στην Μακεδονία, να συμπεριλάβουν και το Κιλκίς.

Δελτίο τύπου από Σύλλογο Συνταξιούχων του Δημοσίου νομού Κιλκίς

Σχολιάστε