My Twitter Feed

28 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Για τη συνέντευξη τύπου της ΕΝΙΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

ΕΝΙΚ: Βοηθήστε το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Επένδυση κάνναβης σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Έκτακτη ανάγκη ένεκα καιρού -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Αθωώσεις για τη ΚΔΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

«Πορεία γραβάτας» και στο Κιλκίς

Έξι σύλλογοι επιστημόνων του νομού Κιλκίς αποφάσισαν να προβούν σε κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προσχέδιου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

syllalitirio-gravatas-001Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των φορέων στην Πλατεία Ειρήνης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 11:00, στην οποία θα συμμετέχουν κι ο Εμπορικός και ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Κιλκίς, καθώς και ν` απαιτηθεί από τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η σχετική απόφαση για «κινητοποιήσεις της γραβάτας», όπως ονομάστηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επιστημονικών φορέων, ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των προέδρων:

 • του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ευρώπης Αρτόγλου
 • του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Βλαδίμηρου Παναγιωτίδη
 • του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Χαράλαμπου Ιακωβίδη
 • του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, Δημήτριου Αγαθόπουλου
 • της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Ανέστη Πογέλη
 • του Συλλόγου Μηχανικών & Υπομηχανικών Κιλκίς, Γεώργιου Μωυσίδη.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Στη συνάντηση εκφράστηκε η ομόθυμη θέση των ως άνω επαγγελματικών φορέων του νομού Κιλκίς και διατυπώθηκε η κατηγορηματική αντίθεσή τους με το προσχέδιο του ασφαλιστικού, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των ελευθέρων επαγγελματιών και ζητούν την από μηδενική βάση συζήτηση επί του ασφαλιστικού.

Υπογραμμίστηκε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από τα αντίστοιχα επαγγέλματα.

Οι φορείς, εκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα, αποφάσισαν να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά έναντι του επίμαχου προσχεδίου, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

 1. Να διοργανωθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:00.
 2. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των φορέων στην Πλατεία Ειρήνης την Πέμπτη 21/1/2016 στις 11:00, στην οποία θα συμμετέχουν αυτοτελώς ο Εμπορικός και ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Κιλκίς.
 3. Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία των Συλλόγων των ως άνω φορέων και των μελών τους την Πέμπτη 21/1/2016 κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.
 4. Να απαιτηθεί από τους Βουλευτές του νομού Κιλκίς να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να τοποθετηθούν δημόσια επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορούν τους ως άνω φορείς και γενικότερα τους ελεύθερους επαγγελματίες και τελικά να αρνηθούν να συντελέσουν με την ψήφο τους στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωσή τους».
Σχόλια
One Response to “«Πορεία γραβάτας» και στο Κιλκίς”
 1. Ο/Η ΠΑΝΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ λέει:

  «ΠΟΡΕΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑΣ» ΒΑΠΤΙΣΑΝ, ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΙΣΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΠΡΟΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ? ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΝΟΝΕΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ? Ή ΜΗΠΩΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ Η ΓΡΑΒΑΤΑ? (ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ).

Σχολιάστε