My Twitter Feed

13 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρωτοποριακά σνακ Πολυκάστρου! -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Κι άλλες αποχωρήσεις από ΚΙΝΑΛ -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Προοδευτική Συμμαχία σε Παιονία -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Στήνουν μπλόκο στους Ευζώνους -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για Νοσοκομείο -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Προστατευόμενο κρασί με «βούλα» ΕΕ -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

ΓΝΚ με τη ματιά του «Συμμετέχω» -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

123 προσλήψεις στο Δήμο Κιλκίς -

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος, 2019

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Έκθεση – Την Κυριακή η κεντρική εκδήλωση στο Κιλκίς.

kke-ekthesi

Ξεκίνησε από τη Πέμπτη η λειτουργία της Έκθεσης Ντοκουμέντων που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και θα φιλοξενηθεί μέχρι το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου (9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.) στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς.

Η Έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από τη δράση του Κόμματος στο Κιλκίς, όπως ανακοινώσεις, φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα από την περίοδο πριν τον ιταλο-ελληνικό πόλεμο, από την κατοχή, από τη δράση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, από τον ΔΣΕ, την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974, καθώς και από την περίοδο από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ μέχρι σήμερα. Ξεχωριστή θέση έχει η ζωή στην πολιτική προσφυγιά και στα σοσιαλιστικά κράτη.

Στην Έκθεση υπάρχουν ακόμα ταμπλό από τη δράση του ΚΚΕ στην παρανομία, εξώφυλλα του «Ριζοσπάστη» από σημαντικές στιγμές της δράσης στο Κιλκίς, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, με την παρουσίαση μουσικο-θεατρικής παράστασης και ομιλία από το Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση της ΤΟ Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ζωής, έναν αιώνα αγώνων και θυσιών. Ιδρύθηκε σε μια εποχή που η φλόγα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης το 1917 έδωσε ώθηση στο επαναστατικό εργατικό κίνημα διεθνώς και στην Ελλάδα. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, το 1918, το ΚΚΕ αγωνίζεται σταθερά για το μοναδικό προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα, για να γλιτώσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τα βάσανα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της κρατικής βίας και καταστολής, των πολέμων, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Με αφορμή αυτή την επέτειο η ΤΟ Κιλκίς έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια σειρά εκδηλώσεων με ποικιλία θεμάτων όπως για τον ιταλοελληνικό πόλεμο, για τη μάχη του Κιλκίς το 1944, για το ΔΣΕ, για τη Δικτατορία 1967-1974, για την Οκτωβριανή Επανάσταση, για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για τον πρωτοπόρο ρόλο των βιομηχανικών εργατών, για τις σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας και τις προϋποθέσεις ικανοποίησής τους και άλλα.

Κορύφωση όλων των δραστηριοτήτων της τελευταίας πενταετίας θα αποτελέσει η Κεντρική Εκδήλωση της ΤΟ Κιλκίς την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από το Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο αναδεικνύει την ιστορία του Κόμματος στη χώρα μας και στο Κιλκίς με αναφορά:
Στην ίδρυση και ανάπτυξη του Κόμματος και στις πρώτες Οργανώσεις του Κιλκίς, τη δεκαετία του 1920 και τις αρχές της δεκαετίας του 1930.

  • Στο εργατικό και αγροτικό κίνημα του μεσοπολέμου.
  • Στον ιταλοελληνικό πόλεμο και τη συγκλονιστική δεκαετία του 1940, με την εθνική αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.
  • Στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, σε όλους όσοι άντεξαν στις δύσκολες συνθήκες της βαριάς παρανομίας, των φυλακών, των διώξεων και των εξοριών.
  • Στην πολιτική προσφυγιά και στη ζωή Κιλκισσιωτών πολιτικών προσφύγων στις σοσιαλιστικές χώρες.
  • Στα χρόνια της εφτάχρονης δικτατορίας 1967-1974.
  • Στην περίοδο της ανατροπής του σοσιαλισμού και τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν.
  • Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, όπου το Κόμμα κράτησε ψηλά την κόκκινη σημαία δίνοντας το παρόν στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σας καλεί να παραβρεθείτε και να συμμετέχετε στην κεντρική εκδήλωση την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.»

Σχολιάστε