My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση “Τέχνης” με Μ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Τη διακεκριμένη επιστήμονα Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη θα φιλοξενήσει η ΤΕΧΝΗ την ερχόμενη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’, για να αναπτύξει το θέμα ‘‘Το δράμα του χρέους και πώς θα σωθούμε’’. Μετά την εισήγησή της η πολυβραβευμένη για το έργο της καθηγήτρια, θα δεχθεί ερωτήσεις.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με είσοδο ελεύθερη, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού μνήμης των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα μαρτύρων.

Στο σχετικό δελτίο τύπου της ΤΕΧΝΗΣ αναφέρονται τα εξής:

Διανύουμε ήδη τον πέμπτο χρόνο της ‘’φονικής κρίσης’’. Ο λαός περιδεής και απογοητευμένος παρακολουθεί την προϊούσα εξαθλίωσή του. Ένα κύμα βουβής οργής κυριεύει τους πάντες. Η κατσαρόλα βράζει και το καπάκι είναι έτοιμο να εκτιναχθεί. Όπως λέει και ο ποιητής ακούγεται ‘’η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’’. Ποτέ ίσως στην ιστορία αυτού του τόπου, ακόμη και στις πιο δυσχειμέρους ιστορικές περιόδους (Μεσοπόλεμος, Κατοχή), δεν υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα και πανικός για το ‘’τι τέξεται η επιούσα’’. Με αφάνταστη υπομονή και καρτερία ο λαός αποδέχτηκε τις, επί δικαίους και αδίκους, θυσίες, πλήρωσε αμαρτίες άλλων, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσει τις συμπληγάδες της κρίσης και θα εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του. Προς το παρόν βλέπει τον ανθό του, τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας, ‘’να λεηλατείται’’ από την αλλοδαπή, τα πάλαι ποτέ ‘’υπερήφανα γηρατειά’’ να ρίχνονται στον Καιάδα των αιμοσταγών μνημονίων και τη ζωή του να θρυμματίζεται.

Όλοι αναρωτιούνται: «Υπάρχει σωτηρία; Πρέπει να υπάρξει, γιατί διαφορετικά χανόμαστε. Χάνουμε τα πάντα, μας παίρνουν τα πάντα, και όχι βέβαια για να μας τα επιστρέψουν σε 2-3 χρόνια, αλλά δια παντός. Πρέπει, συνεπώς, να πολεμήσουμε με κάθε ρανίδα της ύπαρξής μας. Και βέβαια, η σωτηρία μας θεωρητικά θα ήταν εύκολη, αν την επιδιώκαμε όλοι μαζί ενωμένοι και με την πεποίθηση ότι η μοίρα μας είναι κοινή. Από την άποψη αυτή είναι καταστρεπτική η στρατηγική που μας επιβάλλει η τρόικα, αυτή δηλαδή της αντιπαλότητας ανάμεσα σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ανάμεσα σε κυβέρνηση και λαό. Εξυπακούεται, ακόμη, ότι η σωτηρία μας απαιτεί πάνω απ΄ όλα εθνική κυβέρνηση που να συμπορεύεται με το λαό και όχι με την τρόικα και το Μνημόνιο και που στο μέτρο του δυνατού να μην αποτελείται από πολιτικούς -αν και πρόκειται για προτροπή με κινδύνους- που έχουν απολέσει κάθε μόριο αξιοπιστίας τους ενώπιον του λαού», όπως γράφει και η Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, π. Πρύτανις και Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο βιβλίο της ‘’Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πώς θα σωθούμε’’.

 

 

Σχολιάστε