My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για ρυθμιστικό

Εκδήλωση για το πολύπαθο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, που ως γνωστόν αφορά άμεσα και το νομό Κιλκίς, πραγματοποίησε το Τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. 

rythmistiko-xartis-kentriki-makedoniaΗ αρχιτέκτων, αρχαιολόγος και πρώην στέλεχος του κατεργηθέντος Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, Μαρία Λιλιμπάκη, υπογράμμισε ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης θεσμοθετήθηκε το 1985 και το 2003 ξεκίνησε η αναγκαία διαδικασία επικαιροποίησής του, η οποία και εντάχθηκε σε κοινοτικό πρόγραμμα. Το 2005 έγινε η επιλογή του αναδόχου, η σύμβαση υπογράφηκε το 2007 και το 2009 οριστικοποιήθηκε ότι θα αφορά τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής και τμήμα των νομών Ημαθίας και Πιερίας.

Μετά από διαβούλευση, έφτασε το καλοκαίρι του 2014 στη Βουλή και σύμφωνα με την κ. Λιλιμπάκη, λίγη σχέση είχε με την σημερινή πραγματικότητα. Τελικά, αποσύρθηκε, μετά από “παρεμβάσεις από φορείς ή πρόσωπα”, όπως επισήμανε η ίδια. Η κ. Λιλιμπάκη μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν τελικά δεν νομοθετηθεί η επικαιροποιήση του Ρυθμιστικού Σχεδίου, να χρειαστεί να επιστραφούν τα χρήματα στην ΕΕ.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για τον χωρικό σχεδιασμό, ανέπτυξε η χωροτάκτης, πολεοδόμος, μέλος του αρμόδιου τμήματος του κόμματος και επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μαρία Καλαντζοπούλου. Όπως επισήμανε, ο χωρικός σχεδιασμός θα πρέπει να είναι απλός, να αντιστοιχεί στα δύο επίπεδα αιρετής αυτοδιοίκησης, να απαντά στα προβλήματα αντιφάσεων, που είχαν οι ρυθμίσεις του παρελθόντος και να θεσπιστεί με όρους χωροκοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Το μέλος της γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γρηγοριάδης υπογράμμισε ότι το επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, αν και “ξεδοντιασμένο”, ήταν επίφοβο “γιατί δεν ταίριαζε με τις επιλογές που είχαν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της πόλης”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε