My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση αγάπης της Μητρόπολης

Μέσα σε ευφρόσυνο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς.

Ευσεβείς πιστοί της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως “πλημμύρισαν” την αίθουσα του κέντρου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και ενότητας απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, δίνοντας παράλληλα δύναμη στον Επίσκοπο και στους Ιερείς καθώς και στα μέλη των Φιλοπτώχων να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό τους έργο προς δόξαν Θεού και προς δόξαν του Λαού Του.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος στο μεστό του λόγο τόνισε την αξία της ανθρωπιάς και της εκδήλωσης αλληλεγγύης πάντοτε με πίστη στον Τριαδικό Θεό που μας ενδυναμώνει και μας στηρίζει.

Ανέπτυξε τις δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, τα συσσίτια, τις διανομές δεμάτων, την παροχή ρούχων, την καταβολή οικονομικών επιδομάτων, κ.α., και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε φορά προσφέροντας βοήθεια και ανακούφιση σε πολλούς αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας ενώ παρέδωσε συμβολικά μία επιταγή στην μικρή Ουρανία και στην οικογένεια της, η οποία δίνει μία μεγάλη μάχη για τη ζωή.

Ευχαρίστησε θερμά όλους και όλες που αγωνίζονται μέσα από τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα Φιλόπτωχα Ταμεία, συγχαίροντάς τους ολόψυχα ευχόμενος ο Θεός να τους δίδει δύναμη και υγεία ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εκοπίασαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, προλόγισε ο Παν. Αρχ. π. Ευγένιος Ιωάννου και την χαιρέτησαν θερμά ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Τσαντάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης οι οποίοι τόνισαν ότι η Εκκλησία έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον άνθρωπο και τα προβλήματά του και οφείλουν όλοι, Φορείς και πιστοί, να στηρίζουν με κάθε τρόπο το πολυσχιδές έργο της.

Παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ. Ιωάννης Δημητριάδης, ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο Εκπρόσωπος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο “Πόντος” Συνταγματάρχης κ. Βασίλειος Ηλιάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ελένη Αναστασιάδου και κ. Λάζαρος Παζαρτζικλής, το μέλος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κ. Θανάσης Καριοφύλλης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς “Άγιος Ευγένιος” κα Γεωργία Κολεσιώτου, ο Γεν. Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Ηλίας Αβραμίδης, κ.α.

Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων απέσπασαν τα χορευτικά τμήματα της Θρακικής Εστίας Κιλκίς, με τον Πρόεδρο της κ. Κώστα Παπαδάκη να παραλαμβάνει την ευχαριστήρια αναμνηστική πλακέτα από τον Πρωτοσύγκελλό της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, με την εκπρόσωπό του κα Ανατολή Λιαρετίδου να παραλαμβάνει την αναμνηστική πλακέτα από τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο π. Γεώργιο Παντελίδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική από τους καλλιτέχνες κ.κ. Μιχάλη Κετικίδη, Δημήτρη Ξυγαλατά, Βαγγέλη Βαλσαμίδη, Παναγιώτη Κυρμανίδη, Νέστωρα Αμοιρίδη, Κωνσταντίνο Χαστά και Σάββα Ηλιάδη, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην Γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως.

Χρήστος Καναρόπουλος, Romfea.gr

Σχολιάστε