My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκατοντάδες στο 3ο Αλιγκάρι των Λιβαδίων

Με έναν υπέροχο ήλιο να φωτίζει όλο το οροπέδιο και τις καρδιές των εκατοντάδων δρομέων και συνοδών, ολοκληρώθηκε το 3ο Αλιγκάρι Run που οργανώθηκε στα Μεγάλα Λιβάδια και περιείχε εκτός από την αθλητική δραστηριότητα, γαστρονομικές και πολιτιστικές προτάσεις.

Το αθλητικό διήμερο περιείχε τρεις διαδρομές των 3, 8 και 14 χιλιομέτρων στο χωριό Μεγάλα Λιβάδια και στο δάσος του Πάικου, στο Δήμο Παιονίας, στο νομό Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δρομείς από κάθε γωνιά της Βορείου Ελλάδος έφτασαν από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προπονητή και συγγραφέα Δημήτρη Τζεφαλή στη Γουμένισσα, στο εμβληματικό κτίριο της Χρυσαλλίδας. Την παρουσίαση συνόδευσε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση και πληροφόρηση γύρω από το βιομηχανικό κτίσμα, τη δραστηριότητα του και την επανάχρηση του που αναμένεται ότι θα συμβεί σύντομα.

Η διοργάνωση υπογράφεται από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, με την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας και της ΔΕΘ HELEXPO.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η Gruppe, εταιρεία με ηλεκτρικές συσκευές, τα καταστήματα αθλητικών Nespo, η ZEP με υλικά καθαρισμού και τα Νερά Μακεδονίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα έγιναν με τον λαμπερό ήλιο να δίνει μία ανοιξιάτικη αίσθηση στα 1250 μέτρα υψόμετρο. Τις τρεις εκκινήσεις έδωσαν με τη σειρά, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κιουτίκας.

Μετά τους τερματισμούς προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες και στους συνοδούς τους, καστανόσουπα με τοπικά προϊόντα, που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού “Αρμάνες” με τη συνδρομή του σεφ και γαστρονόμου Γιώργου Παλησίδη.

Στον τερματισμό εκτός από τα Νερά Μακεδονίας, που προσφέρθηκαν, δόθηκαν χειροποίητες, πολύ νόστιμες, μπάρες από το αρτοποιείο Λαϊνάς στη Γουμένισσα.

Σε όλους τους νικητές δόθηκαν από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γουμένισσας δώρα με κρασιά από τους Οινοποιούς Αϊδαρίνη, Βαλτάρα και Χατζηβαρύτη, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού από τις “Γουμένισσες” και μπαχαρικά από το κατάστημα “Μπαχάρι είναι η ζωή μας”.

Η χαρά των δρομέων ήταν μεγάλη και σε αυτό αναφέρθηκαν όλοι οι θεσμικοί υποστηρικτές που στηρίζουν το Αλιγκάρι Run.

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι μέσω της διοργάνωσης να προβάλλεται ο τόπος και να δημιουργείται δημοσιότητα για ένα γεγονός με θετικό πρόσημο που βοηθάει τους πολίτες στο να γίνονται καλύτεροι σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης του τουρισμού, μέσα από ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες που φέρνουν κόσμο από όλη την Ελλάδα και τονώνουν την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και προβάλλουν το Δήμο Παιονίας παντού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, βλάχος στην καταγωγή, εξήρε την προσπάθεια αναβάθμισης του χωριού που είναι βλαχοχώρι και πως το περιβάλλον με τέτοιες δραστηριότητες παίρνει άλλο χαρακτήρα και βοηθάει στη γνωριμία μεγάλου κοινού με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως το Πάικο.

Στο όραμα που υπήρχε από την αρχή πριν από τέσσερα χρόνια, εστίασε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τάσος Τζήκας, για να γίνουν όλα αυτά που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο.

Τον αγώνα παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Λευθέρης Πλακίδας, ενώ τις φωτογραφίες υπογράφει ο Άγγελος Ζυμάρας.

Στην κάλυψη της διοργάνωσης από Θεσσαλονίκη ήρθε ο Παντελής Τζερτζεβελής για το Livemedia.gr και πολλοί τοπικοί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που έδωσαν δημοσιότητα σε τοπικές εφημερίδες και site.

Στο Aligari Run Συμμετείχαν για πρώτη φορά και φοιτητές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το τμήμα τουριστικού μάρκετινγκ, που είχαν τη δυνατότητα να δουν πως λειτουργεί μία διοργάνωση τέτοιου μεγέθους και πόσο σημαντικό είναι το αποτύπωμα για τον τουρισμό.

Ακόμη, μεγάλη βοήθεια υπήρχε από τους εθελοντές της Γουμένισσας που ήρθαν με επικεφαλή την Αναστασία Περπερίδου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης βοήθησε τα μέγιστα, όπως σημαντική ήταν και η εμπειρία από την τεχνική ομάδα του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης που υλοποίησε με άψογο τρόπο όλο το τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Παιονίας Σάκης Τζούρτζος και με καταγωγή από τα Μεγάλα Λιβάδια είχε μεγάλο μερίδιο στην προετοιμασία του αγώνα, ενώ βοήθησε και ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Τζούρτζος.

Μία διοργάνωση που αποδεικνύεται η επιτομή του αθλητικού τουρισμού, κάτι που πιστώνεται και ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης.

Στο κλείσιμο του αγώνα δόθηκε και η ημερομηνία διεξαγωγής για το 2022 για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου.

Τα τελικά αποτελέσματα στο http://www.aligkarirun.gr

Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε