My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ειρ. Αγαθοπούλου: Ζούμε καθεστώτα άλλων εποχών

Χθες Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή για το 3ο μνημόνιο, τοποθετήθηκε και η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ως μέλος της Δ.Ε. Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

“Αντιδρούν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης όταν μιλάμε για καθεστώτα άλλων εποχών, που η γενιά μου ευτυχώς δεν έζησε, αλλά δυστυχώς τα ζει σήμερα”, είπε η κ. Αγαθοπούλου στο ξεκίνημα της ομιλίας της, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Πριν ξεκινήσω θα επανέλθω για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, το οποίο πραξικοπηματικά καταθέσατε χθες το βράδυ και εντελώς προκλητικά  αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του ότι τίθενται προς δημόσια συζήτηση και ψήφιση με ξεκάθαρη μορφή. Εκτός των άλλων δηλαδή εμπαίζετε και τον κόσμο αλλά και τους Βουλευτές, αν εσείς το θεωρείτε αυτό δημόσια συζήτηση. Που είναι οι φορείς για να γίνει μια δημόσια συζήτηση; Τώρα αυτό εδώ το μεταξύ μας είναι δημόσια συζήτηση; Μετά αντιδρούν οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης, όταν μιλάμε για καθεστώτα άλλων εποχών, που η γενιά μου ευτυχώς δεν έζησε, αλλά δυστυχώς τα ζει σήμερα, καλυμμένα από τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ερχόμενη στο θέμα μας και ειδικά στο θέμα της υγείας που απασχολεί όλον τον ελληνικό λαό. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι συνάδελφοι με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο καταργούνται βασικά άρθρα του Συντάγματος, όπως και το δικαίωμα στην υγεία και την δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τελειώσει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Δεν είναι δυνατόν στα νοσοκομεία μετά τα 5 ευρώ για την είσοδο, να επιβάλλετε  άλλα 25 ευρώ για νοσηλεία και άλλο 1 ευρώ ανά συνταγή για την εκτέλεσή της από τους φαρμακοποιούς. Ποια είναι η δημόσια δωρεάν υγεία; Τελικά η τρόικα κύριοι Υπουργοί, σας έπεισε να νομοθετήσετε την αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, προφανώς αυτοί έχουν τους λόγους τους, λόγους που αναφέρουν οι εφημερίδες τις προηγούμενες ημέρες και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ και εγώ. Εσείς τι λόγους όμως έχετε; Αν έχετε τους ίδιους λόγους με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ρέσλερ να βγείτε να το πείτε στον ελληνικό λαό, αλλά και στους Βουλευτές σας, αλλιώς δώστε μας τεκμηριωμένες απαντήσεις για το πώς αυτή η ρύθμιση βοηθά την ελληνική οικονομία και κυρίως, την δημόσια υγεία.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πεθαίνει. Δολοφονείτε τις ελάχιστες δυναμικές αγορές της χώρας και παράλληλα φέρνετε στην χώρα αγνώστου ποιότητας φάρμακα. Θα μας πείτε ότι δεν είναι αγνώστου ποιότητας, αλλά εγώ θα σας ρωτήσω ευθέως. Ποιος τα ελέγχει; Την απάντηση την ξέρουμε. Είναι ο ΕΟΦ. Κάποια στοιχεία για τον ΕΟΦ, ο οποίος σήμερα έχει 130 εργαζομένους, την ίδια ώρα που στην Δανία με 5,5 εκατ. πληθυσμό στον ίδιο Οργανισμό απασχολούνται 700 εργαζόμενοι και στην Σουηδία με 9,5 εκατ. πληθυσμό 600 εργαζόμενοι. Ενδεικτικά να πούμε ότι ο ΕΟΦ αυτή την στιγμή έχει 5 ελεγκτές αγοράς για όλη την Ελλάδα, 4 Επιθεωρητές εργοστασίων για όλη την Ελλάδα, 1 Επιθεωρητή κλινικών μελετών για όλη την Ελλάδα και μηδέν Επιθεωρητές φαρμακοεπαγρύπνησης για όλη την Ελλάδα. Οι αριθμοί νομίζω μιλάνε από μόνοι τους.

Επιπλέον επιτρέπετε την προκλητική εισβολή των κεφαλαίων στις ιατρικές εταιρίες, στο επάγγελμα των οδοντοτεχνικών, οπτικών, φυσικοθεραπευτών και έρχονται και άλλοι. Απαξιώνετε, λοιπόν, και με την βούλα πλέον τους επιστήμονες στον χώρο της υγείας και την αφήνεται και αυτή έρμαιο στα χέρια του κεφαλαίου. Πιστεύει κανείς ότι με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η φροντίδα υγείας, φροντίδα που μπορεί να δοθεί μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι από το κεφάλαιο στον άνθρωπο. Στους φαρμακοποιούς επιβάλλετε διπλά ριμπέιτ και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του 2012, για λεφτά που παίρνουν, αν θα πάρουν, μετά την πλήρωση του ΦΠΑ τους και τους φόρους, ενώ γνωρίζετε ότι ένα ένα τα φαρμακεία κλείνουν.

Η εισαγωγή του βρεφικού γάλακτος στα σούπερ μάρκετ είναι άλλη μια απόδειξη, που δείχνει τον δρόμο και για άλλα παραφαρμακευτικά θεραπευτικά προϊόντα, ότι απαξιώνετε την υγεία και τους εργαζόμενους σε αυτό τον τομέα. Το βρεφικό γάλα κύριοι Υπουργοί και κύριοι Βουλευτές δεν είναι τροφή, δεν είναι τρόφιμο. Τροφή είναι το μητρικό γάλα μέσω του θηλασμού, που και αυτόν ηθελημένα ή άθελά σας υποθάλπετε και απαξιώνετε. Το βρεφικό γάλα και οι ειδικές τροφές είναι απαραίτητα να δίνονται με παράλληλη επιστημονική συμβουλή, γιατί είναι για ειδικές περιπτώσεις, συμβουλή που στα σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να δώθει. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το λάθος που θα κάνει μια μητέρα όταν κατά την αγορά του βρεφικού γάλακτος αγοράσει άλλο απ’ αυτό που της έχει πει ο γιατρός, όταν δεν θα είναι κανείς εκεί να την συμβουλέψει; Εμείς όμως μιλάμε με κοινωνικούς όρους, ενώ εσείς μόνο με οικονομικούς.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά άλλα, αλλά το θέμα είναι ένα. Δεν αφήνετε τίποτε όρθιο, ξεκινώντας από τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας, τους συνταξιούχους, τους ασθενείς, τα παιδιά, τους ανέργους, τους νέους, αλλά ο λαός αυτή την φορά δεν θα σας αφήσει, εκεί έξω είναι και σας περιμένει να ψηφίσετε την καταδίκη του ή να ταχθείτε με το μέρος του και όλους θα μας κρίνει η ιστορία.”

Σχόλια
12 Σχόλια to “Ειρ. Αγαθοπούλου: Ζούμε καθεστώτα άλλων εποχών”
 1. Ο/Η Χίτης λέει:

  Ας θυμηθουμε τι εχουν κανει μεχρι τωρα δυο ακραια κομματα, Χρυση αυγη και Συριζα.

  Ακροαριστερα: απαγωγη Μυλωνα, τραπεζα Marfin (εκαψαν ζωντανους ανθρωπους επειδη δεν απεργουσαν), ληστες με τα μαυρα, δολοφονια ρουμανων στην Κυπρο, δολοφονια ταξιτζη στην Παρο, βομβα σκοτωσε Πακιστανακι, μερικες δολοφονιες απο τρομοκρατικες οργανωσεις (17Ν, Πυρηνες Φωτιας κλπ), επεισοδια και πλιατσικο σε καθε πορεια, τραμπουκισμοι στα ελληνικα Πανεπιστημια.
  Ακροδεξια: ξυλο σε λαθρομεταναστες, μαχαιρωμα σε εναν ακροαριστερο, σπασιμο παγκων σε μεταναστες που δεν ειχαν αδεια.

  Μαλλον οι αριστεροι ειναι πιο ακραιοι, αλλωστε ειναι οι μοναδικοι στον κοσμο που ειχαν την μεγαλυτερη φυλακη (βλεπε Βερολινο-τοιχος).

 2. Ο/Η Χίτης λέει:

  κ Αγαθοπουλου κατηγορειστε για ανπιποιηση αρχης;;

 3. Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

  Ο κ. Δένδιας σήμερα στη βουλή έκανε την ακόλουθη δήλωση http://www.youtube.com/watch?v=tctjBvVzNUs με αφορμή αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=_P2zX8yZfU4

  Ας πει κάποιος στον κ. Δένδια πως την προηγούμενη Κυριακή στις Σκουριές στη Χαλκιδική 10 ασφαλίτες (ο αριθμός είναι ακριβής) βιντεοσκοπούσαν απλούς πολίτες. Ας του πει επίσης πως η κυριότερη δικαιολογία που επικαλούνται τα όργανα της τάξης όταν τους λέμε γιατί δεν κυνηγάνε εγκληματίες γνωστών εθνικοτήτων είναι: έχω παιδιά, για τρις και εξήντα θα φάω το κεφάλι μου? Και μετά ξεσπάνε σε εμάς. Αυτό πρέπει να τελειώσει!

 4. Ο/Η Χίτης λέει:

  Αφου ξερεις και τους ασφαλιτες χαλκιδικης εισαι πολυ μεσα στο συστημα….Για το δευτερο, ξερω οτι οι μισοι και παραπανω μπατσοι ειναι παιδακια, φλωροι, κοιλαραδες δημ. υπαλληλοι.

  • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

   Μαχαλόμαγκα του πληκτρολογίου!!! Αν ήσουν στις Σκουριές θα γνώριζες πως η διμοιρία που ήταν τετ α τετ με του διαδηλωτές απαρτιζόταν από παιδιά του Κιλκίς όπως και η πλειοψηφία των ασφαλιτών που ήταν ανάμεσά μας. Εσύ όμως προετοίμαζες μάλλον εκείνη την μέρα την ημερίδα που θα κάνεις στο Πολύκαστρο υπέρ της εξόρυξης και γι αυτό έχασες τα παραπάνω.
   Οι αστυνομικοί δεν είναι αυτό που αναφέρεις. Κάποιοι μπορεί, όχι όμως οι μισοί. Επίσης το κράτος, τους έχει γραμμένους οπότε καλά κάνουν και φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Απλά έκανα επισήμανση προς κάποιους που υπερβαίνουν τα όρια. Εκείνοι το κατάλαβαν πιστεύω. Η γνώμη σου δεν μας πολύ ενδιαφέρει.

 5. Ο/Η Χίτης λέει:

  Ποιους δεν ενδιαφερει η γνωση μου;;;;; Ξερεις του Κιλκις δηλαδη, μπραβοοοοοοο!!!!
  Καλα μη με σκοτωσεις κιολας επειδη διαφωνουμε κυριε φασιστακο!!!

  Μουγκα τα καναλια για την αντιποιηση αρχης της Αγαθοπουλου……..

  • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

   Από αυτούς που λένε την γνώμη τους εδώ έχεις καταλάβει πως έστω και ένας ενδιαφέρεται για αυτά που λες? Το τι κάνει το υπόλοιπο Κιλκίς δεν ξέρω. Εγώ βλέπω πως οι μισοί εδώ μέσα σε απαξιώνουν και οι άλλοι μισοί σε κράζουν. Και εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις πως είσαι ο γνώστης και ο τιμητής των πάντων.
   Από τη στιγμή που δεν θέλεις διάλογο καλώς. Τρελίτσα και εμείς ξέρουμε να πουλάμε.

 6. Ο/Η Χίτης λέει:

  Μουγκα τα καναλια για την αντιποιηση αρχης της Αγαθοπουλου……..ΞΑΝΑ

  (να συμφωνουν μαζι μου οι αριστεροι;;;; ολοι ειναι αριστεροι θα συμφωνησουν με εναν εθνικιστη;;; Μονο εαν τους πληρωσω η τους διορισω, εαν και ειναι ολοι δημ. υπαλληλοι-επιχειρηματιες)

  • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

   Ποιος είναι εθνικιστής? Είσαι εσύ εθνικιστής? Που θέλεις να κάνεις και ημερίδα υπέρ του ξεπουλήματος της γης μας στους καναδούς μόνο και μόνο επειδή έχεις τυφλό φανατισμό και εγωισμό και νομίζεις πως μόνον αριστεροί είναι αυτοί που εναντιώνονται στην εξόρυξη? Εγώ ξέρεις τι κατάλαβα? Πως είσαι ένας προβοκάτορας και πουλημένος που το παίζεις κάτι.
   Και ποιος σου δίνει το δικαίωμα να λες πως ήμαστε όλοι δημόσιοι-επιχειρηματίες? Είμαι εγώ κάτι τέτοιο που κάνω 5 μεροκάματα το μήνα?

 7. Ο/Η Χίτης Μακάκας λέει:

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: όπλο του συστήματος
  http://kkelsdp.blogspot.gr/2012/11/blog-post_10.html

 8. Ο/Η Χίτης λέει:

  “Ποιος επιχειρηματιας θα ρθει να επενδυσει στην Ελλαδα με αυτη τη πολιτκη κατασταση;;;”
  Το δηλωσε Αλβανος;; Γερμανος;; Αμερικανος;; Τουρκος;;
  Οχι οχι οχι ο κ Αλεξης Τσιπρας, ο μελλοντικος πρωθυπουργος μας.

Σχολιάστε