My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ειδική Οικονομική Ζώνη στη ΒΙΠΕ;

Το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στη ΒΙΠΕ Κιλκίς συζήτησαν εκπρόσωποι των βιομηχάνων και παράγοντες του νομού με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψής της στη ΒΙΠΕ, στο Σταυροχώρι.

tzakri-sergiannidisΣτο σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε απ` τον πρόεδρο του ΔΙΒΙΠΕΚ, Βασίλη Σεργιαννίδη και άλλους εκπροσώπους των βιομηχανιών που εδρεύουν στη ΒΙΠΕ, η κ. Τζάκρη απάντησε ότι η δημιουργία ΕΟΖ στη Βόρεια Ελλάδα είναι στη λογική της κυβέρνησης, αλλά χρειάζεται πρώτα η έγκριση απ` την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υφυπουργός πρότεινε να ενταχθούν άμεσα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας τόσο η σιδηροδρομική, όσο και η οδική σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Από την πλευρά του, ο κ. Σεργιαννίδης αναφέρθηκε στα χρονίζοντα προβλήματα της ΒΙΠΕ, τα οποία όπως είπε αποτελούν αντικίνητρα για υποψήφιους νέους επενδυτές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ,  τα κυριότερα από τα προβλήματα είναι:

-Ενώ είχε εξασφαλιστεί σχετική πίστωση 7,2 εκατ. ευρώ, δεν προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες. Για τη σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ με την υφιστάμενη γραμμή, λόγω της κυβερνητικής αλλαγής

-Η οδική σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το δρόμο Κιλκίς – Δοϊράνης, ενώ έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, το έργο δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

-Η μετεξέλιξη της ΒΙΠΕ Κιλκίς σε Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), είναι αναγκαία επειδή η ΒΙΠΕ κατέχει στρατηγική γεωγραφική θέση και στα όρια της λειτουργούν εταιρείες μεγάλου εξαγωγικού κύκλου εργασιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, ο περ. σύμβουλος Π. Θωμαίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης κι ο διευθυντής του ΚΥ Πολυκάστρου Γ. Περπερίδης, οι οποίοι έθεσαν θέματα που σχετίζονται με τον τομέα των αρμοδιοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, η κ. Τζάκρη είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με πολλούς βιομηχάνους και να συζητήσει κατ` ιδίαν μαζί τους για τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Υπέρ «παραμεθόριου επιδόματος» για Κιλκίς

Στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου παρόντες ήταν κι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, οι οποίοι έθεσαν στη κ. Τζάκρη το ζήτημα της μη ένταξης του νομού Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές.

Όπως φάνηκε απ` την αντίδραση της υφυπουργού , στο πρόσωπό της οι εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα στο νομό μας βρήκαν έναν ένθερμο σύμμαχο, καθότι βέβαια εκλέγεται στο νομό Πέλλας, ο οποίος είναι ριγμένος σαν τον δικό μας!

Με το αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων του νομού μας συντάχθηκε επίσης κι ο κ. Παραστατίδης, υποσχόμενος στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Σχολιάστε