My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ειδικές συνθήκες, ειδική στήριξη

Θέματα καθημερινότητας, που ταλαιπωρούν μονίμως τους δημότες, τέθηκαν από τη μείζονα μειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς.

taverna-001Ο επικεφαλής Π. Τονικίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά σε κάποια ζητήματα τα οποία χαρακτήρισε δείγματα αδιαφορίας  και υστέρησης  της δημοτικής αρχής.

Θέματα που του θέτουν  καθημερινά και επίμονα οι δημότες. Σε όλο το δήμο για παράδειγμα έχουν σημειωθεί δεκάδες διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης απ’ τις οποίες διαφεύγει μεγάλη ποσότητα  νερού. Το μέγα και αθεράπευτο πρόβλημα με τα αδέσποτα καθημερινά επιτείνεται, ταλαιπωρώντας αφόρητα πλέον τους δημότες. Οι επιθέσεις σκύλων πληθύνονται, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απόπειρα αντιμετώπισης του επικίνδυνου φαινομένου.

Ο κ. Τονικίδης έκανε εκτενή αναφορά και σ’ ένα άλλο ζήτημα τριβής και ουσίας για τον επαγγελματικό κόσμο του δήμου και ιδιαιτέρως των επαγγελματιών αναψυχής και εστίασης.

«Οι επιχειρήσεις αυτού του είδους, τόνισε, υφίστανται επώδυνη πίεση από την οικονομική κρίση. Χρειάζονται ειδική στήριξη και αντ’ αυτής υφίστανται εξοντωτικούς ελέγχους από όργανα και υπηρεσίες. Είναι τουλάχιστον άκομψο επιχειρήσεις που λειτουργούν χρόνια να δέχονται μεταμεσονύκτιους ελέγχους για άδεια λειτουργίας, αριθμό τραπεζοκαθισμάτων  κλπ. Και η ειρωνεία τις τύχης το έφερε ώστε λίγο αργότερα και λίγο πιο κάτω να γίνεται διάρρηξη εμπορικού καταστήματος με γκανγκστερικό τρόπο. Κανείς δεν αμφισβητεί τους ελέγχους νομιμότητας για όλες τις επιχειρήσεις. Αλλά σε έκτακτες κι ειδικές συνθήκες όπως η σημερινή, οι επιχειρηματίες έχουν δικαίωμα σε μια πιο επιεική αντιμετώπιση» κατέληξε ο κ.Τονικίδης.

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο επικεφαλής του «Κιλκίς-Δήμος Αξιών» πρότεινε στον δήμαρχο να επισκεφθούν από κοινού την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για μια συζήτηση επί του θέματος με τους αρμόδιους. Ο κ.Σισμανίδης έκανε αποδεκτή την πρόταση.

Σχολιάστε