My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Εθελοντική Εικαστική Ομάδα στον δήμο Κιλκίς

Στη σύσταση Καλλιτεχνικής Ομάδας, αποτελούμενης από ανθρώπους με αγάπη για τις καλές τέχνες αλλά και με διάθεση για δημιουργία, προχωρά ο Δήμος Κιλκίς και ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Η Ομάδα, που θα έχει το χαρακτήρα ενός διαρκούς σεμιναρίου επί εικαστικών θεμάτων χωρίς οι συμμετέχοντες να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο για την παρακολούθησή του, θα λειτουργεί εθελοντικά.

Σκοπός της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη νέα αυτή πρωτοβουλία, είναι αφενός να αναδείξει αλλά και να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και ανησυχίες να εκφραστούν, και αφετέρου να αποκτήσει ο Δήμος Κιλκίς μια ομάδα ατόμων που θα μπορεί να προτείνει και να σχεδιάζει εικαστικές παρεμβάσεις, αλλά και να τις υλοποιεί, ώστε να τις απολαμβάνει η τοπική κοινωνία.

Υπεύθυνος της ομάδας θα είναι ο Κιλκισιώτης καλλιτέχνης Χάρης Ισχνόπουλος, (δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς του είδαμε την περίοδο των Χριστουγέννων -με την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου χωριού- και την φετινή Αποκριά), ο οποίος θα συμμετέχει κι ο ίδιος

Τα μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα:εθελοντικά.

-Να αναπτύσσουν την τέχνη σε όλες τις μορφές της και να μαθαίνουν νέες τεχνικές και τεχνοτροπίες.

-Να δημιουργούν και να φιλοτεχνούν κατασκευές από διάφορα υλικά -κυρίως ανακυκλώσιμα- για πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς.

-Να συμμετέχουν σε εικαστικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα εκπροσωπώντας το Δήμο Κιλκίς με τις δημιουργίες τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια που μόλις ξεκινά δεν περισσεύει κανείς, γι’ αυτό και η Ομάδα είναι ανοικτή σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν με τα χέρια, τις γνώσεις και το μεράκι τους. Οι συναντήσεις των μελών της Ομάδας θα πραγματοποιούνται σε χώρο του Θεάτρου Λόφου, ο οποίος διαμορφώνεται σήμερα σε εικαστικό εργαστήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.  (9π.μ.- 14:00, τηλ. 23413 52158, Δημαρχείο Κιλκίς) και στη γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. στον Δημοτικό Κήπο (15:00 έως 20:30, τηλ. 23410 23530).

Σχολιάστε