My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εδώδιμα-Αποικιακά

Γράφει ο Παναγιώτης Φλωρίδης (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

Ο Γ.Κατσιφάρας έμεινε ήδη στην Ιστορία για μια φράση του:

-Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας, εμάς δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας!

Ο Αλ. Παπαχελάς σε άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (7/12) εκφράζει την άποψη, ότι πολλοί από τους φερόμενους ως δελφίνους των κομμάτων, δεν θα μπορούσαν να βρουν ούτε δουλειά κλητήρα σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ο Γ.Φλωρίδης πριν από μήνες είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο “Πρωθυπουργός έχει αποκλειστικά το δικαίωμα συγκρότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά δεν δικαιούται να διορίζει ως υπουργό τον κηπουρό του”. Η άποψη περί “κηπουρού” έκτοτε περιλαμβάνεται σε καθημερινή βάση στις πολιτικές αναλύσεις.

Με “τούτα και μ’ εκείνα” φτάσαμε στα περιπετειώδη παραίτηση του Γ.Παπανδρέου και τη συγκρότηση διακομματικής κυβέρνησης, αφού προηγουμένως η χώρα απέφυγε “στο πάρα πέντε” να έχει στην ηγεσία της κηπουρούς (με τα πρόσωπα που ακούσθηκαν μάλλον προσβάλλεται η συμπαθέστατη τάξη των κηπουρών).

Ο Γ.Παπανδρέου παραμένει στην Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, προεδρεύει στο Υπουργικό Συμβούλιο των πράσινων υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου, περιοδεύει όλο τον κόσμο, συμμετέχει στο Συνέδριο των Πράσινων-Οικολόγων της Γερμανίας, ενώ ταυτόχρονα δεν προσκαλείται στο Συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών της ίδιας χώρας, παρ’ όλο που, εξακολουθεί να προεδρεύει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (του κοινοβουλευτικού, όχι του πραγματικού σε ποσοστά) έχει ξεκινήσει μια απίθανη έως γραφική ιστορία: Ενώ ακόμη ο Πρόεδρος δεν παραιτήθηκε επειδή, όπως λέει, φοβάται για το μέλλον του Κινήματος (που έφτασε σε μονοψήφιο νούμερο) έχουν καταγραφεί οι αρχηγικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης πρώτος εδήλωσε ότι θέλει να γίνει αρχηγός. Δικαίωμα του, βεβαίως. Πλην όμως ισχυρίζεται ότι ο Γ.Παπανδρέου μπορεί να είναι πάλι υποψήφιος μόνο σε αποικία! Και αυτό για έναν άνθρωπο που αγαπά, παραδέχεται ως έντιμο και ευγενή, πολίτη του κόσμου κλπ. κλπ.

Ο Χ.Καστανίδης τήρησε την υπόσχεσή του και ασχολείται με το μέλλον της Κεντροαριστεράς και ως άτυπος επικεφαλής ομάδας βουλευτού ισχυρίζεται σε ενυπόγραφη ανακοίνωση ότι ο Πρόεδρος ανετράπη “εκ των έσω”, από συμφέροντα, διαπλεκόμμενα, κλπ. Κλπ. Πρωτοτυπίες δηλαδή!

Την ίδια ώρα, ο Κ.Σκανδαλίδης δεν θέτει μεν υποψηφιότητα, αλλά προτείνει “πολιτική κουβέντα” σε νέα πλατμόρφα, με (νέα) υπέρβαση, φυγή προς εμπρός και άλλες πρωτοτυπίες επίσης! Κι όταν λέμε “φυγή προς τα εμπρός”, εννοείται και με τον ίδιο στην ηγετική ομάδα. Ούτε σκέψη για ανάληψη ευθυνών, αποχώρηση και άλλα παρόμοια.

Την ίδια ώρα, η Αν. Διαμαντοπούλου προτείνει το ΠΑΣΟΚ plus. Ένα ΠΑΣΟΚ δηλαδή με πολιτική προσθήκη-συνεργασία άλλων δυνάμεων, π.χ. η Δημοκρατκή Αριστερά. Δεν αποσαφηνίζει όμως ποια θα είναι η ηγέτιδα δύναμη στο «plus» αφού σε λίγο η ΔΗΜ. ΑΡ. θα έχει ποσοστά παρόμοια με του ΠΑΣΟΚ!

Την ίδια ώρα ο Αν. Λοβέρδος δηλώνει κα αυτός παρών χωρίς να βιάζεται όμως, αναλογιζόμενος το πάθημα του Β.Βενιζέλου το 2007 με το «παρών» στο Ζάππειο.

Ευνοείται βέβαια ότι το «παρών» του Βενιζέλου εξακολουθεί να είναι σε πλήρη ισχύ με μια ευάριθμη ομάδα βουλευτών να τάσσονται στο πλευρό του Αντιπροέδρου.

Όλα τα παραπάνω είναι διαπιστωμένα, ενώ αναμένονται και άλλα. Υπάρχει όμως μια διαφορά που δεν επισημαίνεται ακόμη, ούτε σαν χιουμοριστικό στοιχείο: Ολες οι ομάδες που συστήνονται γύρω από τους δελφίνους, ανήκουν σε μια κοινοβουλευτική δύναμη που αριθμεί 154 βουλευτές. Είναι η μόνη τόσο πολυπληθής κοινοβουλευτική Ομάδα στην Παγκόσμια Ιστορία, που εκπροσωπεί το 12% περίπου του εκλογικού σώματος σύμφωνα με τις πρόσφατες, πολλές δημοσιεύσεις!

Το Κίνημα όμως κατρακύλησε τόσο πολύ σε ποσοστά, όχι μόνο από την σκληρή και, κυρίως, αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στην οποία συμμετείχαν (και συμμετέχουν) οι επίδοξοι δελφίνοι. Κατρακύλησαν τα ποσοστά και για το λόγο ότι οι πολίτες που επιλέγουν ΠΑΣΟΚ, κουράστηκαν να βλέπουν τους ίδιους επί 30 και πλέον έτη. Το θέμα δεν είναι ηλικιακό, αλλά γαντζώματος στην καρέκλα χωρίς έργο, προτάσεις, προοπτικές, ανάλογο της πολύχρονης κοινοβουλευτικής και κομματικής παρουσίας.

Αν συνεχισθεί η ίδια σεναριολογία, τότε το εσωκομματικό ζήτημα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει αντικείμενο των μεσημεριανών εκπομπών της TV.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της 3ης Σεπτέμβρη παραμένουν ανεκπλήρωτες, αλλά και τραγικά επίκαιρες: Η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία, και η Κοινωνική Απελευθέρωση, παραμένουν μεγάλα ζητούμενα. Αυτό που λείπει είναι τα πρόσωπα που θα μπουν μπροστά. Η συμπαγής δύναμη υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ δεν μμπορεί να είναι 11,9%.

Την ίδια ώρα στο διπλανό μας Ιράν (τον μεγαλύτερο προμηθευτή μας σε πετρέλαιο πλέον) οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ετοιμάζουν επέμβαση, για την Ειρήνη βεβαίως. Ασχετο, θα πει κανείς, αφού προέχει η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Αν όμως συμβεί, τότε θα γίνουμε μια πραγματική αποικία, οπότε, κατά τον Χρυσοχοΐδη, ο Παπανδρέου θα μπορεί πάλι να βάζει υποψηφιότητα!

Υ.Γ. Σ’ έναν απ’ τους μεγάλους Ευρωπαϊκους πολέμους, μια κυβέρνηση στην παραζάλη των απωλειών, διόρισε Αρχιστράτηγο έναν αξιωματικό που πριν από δύο μέρες, είχε συλληφθεί απ’ τους εχθρούς!

Εκεί φθάσαμε.

Σχολιάστε