My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΦΑ: Εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις

*Γεωργαντάς: Οι Κιλκισιώτες θα έχουν από αυτόν τον χειμώνα φυσικό αέριο”.

Άναψε το «πράσινο φως» για τα έργα υποδομών φυσικού αερίου σε Κιλκίς, Κατερίνη, Αλεξάνδρεια και Σέρρες, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και οι διεθνείς ανοικτοί διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για την επιλογή των αναδόχων των έργων θα βγουν στον «αέρα» εντός του επόμενου δεκαημέρου. Θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί των έργων σε Βέροια και Γιαννιτσά.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο υφυπουργός  Γιώργος Γεωργαντάς επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του δικτύου, μήκους 37 χιλιομέτρων, έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο 2021.
Επίσης, τον διαβεβαίωσε ότι οι συνδέσεις του υφιστάμενου δικτύου των 13 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν από τα τέλη αυτού του μήνα.

“Επιτέλους, οι Κιλκισιώτες θα έχουν από αυτόν τον χειμώνα τη δυνατότητα χρήσης και φυσικού αερίου, για τις οικιακές τους ανάγκες και τις εμπορικές τους δραστηριότητες”, ήταν το σχ’ολιο του κ. Γεωργαντά για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΑ, τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 23,49 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτούνται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 11,30 εκατ. ευρώ.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της ΔΕΔΑ στις τέσσερις πόλεις της Κ. Μακεδονίας προβλέπει ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 260 χιλιόμετρα δικτύου, ενώ θα γίνουν τουλάχιστον 8.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2024.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συνδέσεων είναι ο ελάχιστος που θα πραγματοποιηθεί και μπορεί να είναι πολλαπλάσιος εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Σχολιάστε