My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΕΒΕ: Φτωχοποιείται ο ν. Κιλκίς

Με υπόμνημά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, το Επιμελητήριο Κιλκίς θέτει σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στο νομό μας, τονίζοντας ότι το Κιλκίς οδηγείται σταδιακά σε περαιτέρω φτωχοποίηση.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα, το οποίο κατατέθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, το Επιμελητήριο αναφέρεται στα ακόλουθα καυτά θέματα:

“1. Μηχανισμός έκπτωσης (ΦΠΑ) στην τιμή των καυσίμων στην Π.Ε. Κιλκίς Η συνεχιζόμενη εκροή εισοδήματος προς την γείτονα χώρα (καύσιμα, υπηρεσίες υγείας και καλλωπισμού, οπωροκηπευτικά, τυχερά παιχνίδια) οδηγεί σταδιακά την Π.Ε. Κιλκίς σε περαιτέρω φτωχοποίηση. Η υλοποίηση συστήματος έκπτωσης υγρών καυσίμων μπορεί να οδηγήσει σε ανάσχεση της πτώσης. Λόγω λοιπόν του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της γείτονας χώρας, που είναι εκτός Ε.Ε., προτείνεται η εφαρμογή συστήματος έκπτωσης στην τιμή των υγρών καυσίμων (ως Μελέτη Επιμελητηρίου Κιλκίς) και η περαιτέρω διερεύνηση της παροχής και άλλων κινήτρων, με σκοπό: Τη συγκράτηση της εκροής εισοδήματος προς τη γείτονα χώρα, τη μείωση της απώλειας φόρων προς την Ελληνική Οικονομία, τη συγκράτηση της κοινωνικής συνοχής.

2. Εταιρίες (Ο.Σ.Δ.) Πνευματικών Δικαιωμάτων Εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας με σκοπό την προστασία των χρηστών από τα πρόστιμα – τις αγωγές – τα ασφαλιστικά μέτρα και στόχο την δημιουργία ενός μοναδικού Φορέα Διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων

3. Αναβάθμιση δικτύων και υποσταθμών ηλεκτρικού ρεύματος Ικανοποίηση αιτημάτων των επιχειρήσεων για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω Φωτοβολταϊκών Σταθμών , με το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) και στόχο την μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας.

4. Δημιουργία, ενίσχυση και αναβάθμιση επαγγελματικών σχολών Σκοπός η ανάπτυξη δεξιοτήτων, εξ αιτίας της μεγάλης έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, τεχνίτες οχημάτων, χειριστές μηχανημάτων, αποθηκάριοι κλπ)

5. Ενίσχυση ρευστότητας στην αγορά Αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω του τραπεζικού συστήματος, του Ταμείου Ανάκαμψης, των διαρθρωτικών ταμείων και του αναπτυξιακού νόμου.

6. Αντιμετώπιση της παραοικονομίας και πάταξη της διαφθοράς

7. Στήριξη επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας ή παράγουν σημαντικό πλούτο.

8. Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών.

9. Ελαστικοποίηση του πλαισίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και υποστήριξη επιχειρήσεων (με κόκκινα οικονομικά στοιχεία λόγω της υγειονομικής κρίσης) που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό

10. Νομοθεσία Επιμελητηρίων – Ν.4497/2017 – Άρθρο 81 «Οργανισμοί Επιμελητηρίων» Ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των νέων Οργανογραμμάτων των Επιμελητηρίων, σχέδια των οποίων έχουν υποβληθεί από το φθινόπωρο του 2020. Λόγω κατάργησης από ετών των κενών οργανικών θέσεων υπάρχει αδυναμία πρόσληψης προσωπικού, με αποτέλεσμα την υποστελέχωσή των.

11. Έκδοση/Χορήγηση Κωδικού Αριθμού Είσπραξης (ΚΑΕ) στα υπόλοιπα Επιμελητήρια Προκειμένου να προχωρήσουν σε βεβαίωση και είσπραξη, με βάση τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, οφειλών των μελών τους από τέλη Γ.Ε.ΜΗ., σύμφωνα και με την ΚΥΑ 79752/2014 (ΦΕΚ:3623Β) «Ρυθμίσεις σχετικά με το ύψος, την διαδικασία, τον τρόπο, το χρόνο και τους όρους είσπραξης και απόδοσης των ανταποδοτικών τελών ΓΕΜΗ…» και ειδικότερα το άρθρο 3, εδάφ. 4

12. Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)

-Επανεξέταση όλων των εξαιρέσεων (ΚΑΔ) υποχρέωσης εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.

-Διασύνδεση Γ.Ε.ΜΗ. και taxis

-Μετασχηματισμός/Διεύρυνση του ρόλου του Γ.Ε.ΜΗ. και σε σύγχρονο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας, με σφαιρική πληροφόρηση για την επιχειρηματική δημογραφία”

Σχολιάστε