My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Πανελληνια εκθεση προιοντων σε στρατοπεδο

Το Επιμελητήριο Κιλκίς βρίσκεται σε επαφή με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας ώστε να εξασφαλισθεί η χρήση του χώρου του πρώην στρατοπέδου ΔΟΓΑΝΗ για τη διοργάνωση μιας Έκθεσης Αγροτικών προϊόντων Πανελλήνιας εμβέλειας.

Η έκθεση έχει προγραμματισθεί για τα τέλη του προσεχούς Αυγούστου και ο βασικός της διοργανωτής είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο η Διοίκηση του Επιμελητηρίου συμφώνησε για την χωροθέτηση της Έκθεσης  στο Κιλκίς. Όπως ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Παύλος Τονικίδης, η διάθεση της Στρατιωτικής Αρχής είναι θετική για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου.

Απ` τη πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρ. Τσανασίδης, εκφράζοντας τη συμφωνία του στο όλο εγχείρημα, πρότεινε την συμμετοχή των δήμων καθώς και την κατασκευή μόνιμων υποδομών ώστε αυτές να χρησιμοποιούνται για άλλες δράσεις όλο το χρόνο. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας έτυχε της ομόφωνης αποδοχής των μελών του Δ.Σ.

ΟΧΙ στα μεταλλεια

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ομοφώνησε στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας μεταλλείων στο νομό απορρίπτοντας κάθε προοπτική μεταλλευτικής δραστηριότητας για εξόρυξη χρυσού, χαλκού κλπ στην περιοχή Πάϊκου και Κρουσίων. Ο κ. Τονικίδης στη σύντομη εισήγηση του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποκλεισμού επιχειρηματικής δραστηριότητας όσον αφορά τα μεταλλεία, αλλά επιλογής κατεύθυνσης στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής. Το μέλλον των Κρουσίων, τόνισε, είναι η υγιής, ποιοτική και οργανωμένη αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή συνοδευόμενη από άλλες μορφές εναλλακτικής δραστηριότητας. Για το ζήτημα των μεταλλείων το Δ.Σ. ενέκρινε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Ευρεία συζήτηση έγινε για το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα με την πρόταση της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια με την καταβολή της σχετικής εισφοράς. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Σώμα ότι αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη με την πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, τελικώς αποφεύχθηκε ύστερα από καθολική αντίδραση των Επιμελητηρίων της χώρας. Αναφερόμενος στο ζήτημα το μέλος του Δ.Σ. κ. Ευθ. Παπαδόπουλος πρότεινε την εξεύρεση μόνιμων πηγών εσόδων από τα Επιμελητήρια ώστε αυτά να αποκτήσουν μια ισχυρή αυτάρκεια για την επιβίωση τους. Το μέλος του Δ.Σ. κ. Σωτ. Τσέτος πρότεινε την επιδίωξη ουσιαστικού ρόλου από τα Επιμελητήρια μέσω της Κεντρικής τους Ένωσης και της Διοίκησης που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές.

Για το ζήτημα της επιχειρηματικότητας στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη συνεδρίαση, κατατέθηκε έγγραφη εισήγηση από το μέλος  του Δ.Σ. κ. Σωτ. Τσέτο. Ο κ. Τσέτος αναφέρθηκε στην εσκεμμένη και δόλια σε πολλές περιπτώσεις, παρεμπόδιση του ελπιδοφόρου επιχειρηματικού πεδίου. Ο κ. Τσέτος αναφέρθηκε στη μέθοδο δέσμευσης ισχύος με τις γνωστές ¨άδειες εξαίρεσης¨ ή ¨άδειες παραγωγής¨ από ιδιώτες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι ήδη χειμαζόμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις του νομού και της χώρας. Αποφασίσθηκε η ανάδειξη του σοβαρού θέματος με τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να ξεκαθαρισθεί γρήγορα το τοπίο.

Κατά τη συνεδρίαση του το Δ.Σ. αποφάσισε την εκλογή νέας Διοίκησης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς το οποίο θα συνεχίσει τη παρουσία και δράση του μέσα από νέες πρωτοβουλίες στα πλαίσια του δύσκολου οικονομικού πλαισίου.

Σχολιάστε