My Twitter Feed

15 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Παραιτήθηκε κι ο Λ. Δημητριάδης -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

«Η ΠΟΕΔΗΝ στο κυνήγι σοβάδων» -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Στη διαβούλευση το νέο ΑΕΙ -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Και σε Κιλκίς τα πλαστά δολάρια -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Μήνυμα αισιοδοξίας από το ΕΒΕ -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Πρωτοποριακά σνακ Πολυκάστρου! -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

ΕΑΣΥΝΚ: Οχήματα-νεκροφόρες!

Περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς έγινε παρανάλωμα πυρός την ώρα που καταδίωκε τζιπ το οποίο προσπαθούσε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο! Αυτό καταγγέλλει η Ένωση των αστυνομικών Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ) τονίζοντας ότι από θαύμα δεν τραυματίστηκαν αυτοί που επέβαιναν στο όχημα.

Με αφορμή δε το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, η ΕΑΣΥΝΚ καταγγέλλοντας τις διοικήσεις και τις ηγεσίες της ΕΛΑΣ, κάνει λόγο για «οχήματα νεκροφόρες», καθώς και για έλλειψη μεταγωγικών οχημάτων.

Η ανακοίνωση:

«Η Ένωση μας έχει καταγγείλει πολλές φορές την έλλειψη οχημάτων στην Δ.Α Κιλκίς., είτε αυτά είναι ελεύθερου χρωματισμού , είτε μεταγωγικά ή έγχρωμα, καθώς και την άθλια κατάσταση που βρίσκονται αυτά που τώρα χρησιμοποιούνται. Ερχόμαστε σήμερα να καταγγείλουμε τα αποτελέσματα χρησιμοποίησης ακατάλληλων οχημάτων για περιπολίες.

Την 22/10/2018 συνάδελφοι της Ασφάλειας του Α.Τ Παιονίας επιβαίνοντας σε όχημα ελεύθερου χρωματισμού (της κακιάς ώρας) διατεταγμένοι σε εποχούμενη περιπολία, στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο προσπάθησαν να καταδιώξουν όχημα τύπου τζιπ, διότι προσπάθησε να αποφύγει τον νομότυπο Αστυνομικό έλεγχο. Κατόπιν ολιγόλεπτης καταδίωξης το υπηρεσιακό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και ως από θαύμα δεν τραυματίστηκαν οι συνάδελφοι.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε την τακτική των Διοικήσεων και της Ηγεσίας, να διατάσσουν εποχούμενες περιπολίες με οχήματα νεκροφόρες και οι συνάδελφοι από φιλότιμο και μόνο να επιβαίνουν σε αυτά, για να ανταπεξέλθουν των συνθηκών, βλέποντας το έγκλημα να οργιάζει και κατόπιν να διατάσσουν Ε.Δ.Ε εναντίον του αστυνομικού που εκτελεί εποχούμενη περιπολία για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες .

Συνέχεια της έλλειψής οχημάτων καταγγέλλουμε την έλλειψη μεταγωγικών οχημάτων, όπου χρησιμοποιούνται για την προσαγωγή προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης, την αποτροπή εξόδου τους από την χώρα, την μεταφορά τους στην ενδοχώρα αλλά και την σύλληψη λαθρομεταναστών και διακινητών .

Την τελευταία εβδομάδα το ένα και μοναδικό μεταγωγικό όχημα οχτώ θέσεων το οποίο διαθέτει η Δ.Α Κιλκίς βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω βλάβης ,άγνωστο ως πότε . Δύο χιλιάδες (2000) άτομα μηνιαίως προσάγονται και αποτρέπεται η έξοδο τους από την χώρα και όλα αυτά πραγματοποιούνται με αυτό το όχημα μεταφοράς υλικών θέτοντας σε κίνδυνο ζωής μεταγόμενους και Αστυνομικούς.

Θέλετε ή δεν θέλετε να κάνουν την δουλειά τους οι Αστυνομικοί;

Επιτέλους αποσύρετε τις ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ υπηρεσιακά οχήματα και επανδρώστε τις Υπηρεσίες με κατάλληλα οχήματα.

Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθείτε !!!

Συνάδελφοι σταματήστε να συνεισφέρετε από το οικογενειακό σας προϋπολογισμό για να καταστούν τα υπηρεσιακά οχήματα λειτουργικά.

Δεν είναι δική μας υποχρέωση!»

Μεταφορά αλλοδαπών

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η ΕΑΣΥΝΚ αναφέρει:

«Καθημερινό φαινόμενο η προσαγωγή στην Ειδομένη ομάδων αλλοδαπών που προσπαθούν να μεταβούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ηγεσία μας όμως εξακολουθεί να κωφεύει στις εκκλήσεις μας για ενίσχυση με κατάλληλα οχήματα.

Ελλείψη μεταγωγικών οχημάτων στην Δ.Α Κιλκίς,μαντέψτε πως προσήχθησαν  στο ΤΣΦ Παιονίας στην Ειδομένη από  το Πολύκαστρο απόσταση 20 χιλιομέτρων,29 αλλοδαποί και Έλληνες από τους οποίους 19 συνεληφθησαν για παραβασεις Νομου περί Αλλοδαπών, ενώ οι υπόλοιποι 10 προωθήθηκαν στην ενδοχώρα…..όχι πάντως με ειδικά διαμορφωμένα μεταγωγικά!!!

Όλοι οι αλλοδαποί εντοπίσθηκαν  την 23-10-2018 βραδινές ώρες,από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Κιλκίς και από την ομάδα ΔΙΑΣ του ΑΤ Παιονίας στο Πολύκαστρο, με σκοπό να μεταβούν μέσω Σκοπίων σε χώρες της Ευρώπης.»

Σχολιάστε