My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΑΣΥΝΚ κατά ηγεσίας της ΕΛΑΣ

Σε νέα καταγγελία σε βάρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ), διαμαρτυρόμενη για αναγκαστικές επαφές αστυνομικών με άτυπο μετανάστη (“λαθρομετανάστης” χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση), ο οποίος είναι φυματικός. Τις δε επαφές τις αποδίδει η ΕΑΣΥΝΚ στην έλλειψη του απαραίτητου υγειονομικού υλικού στην Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΝΚ:

“Με ενεργή φυματίωση διεγνώσθη ένας λαθρομετανάστης υπήκοος Πακιστάν που συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων και στην συνέχεια κρατήθηκε στα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας για εννέα (9) ημέρες .

Από την στιγμή της σύλληψης ως την μεταφορά του στο Νοσοκομείο ήρθαν σε επαφή μαζί του περισσότεροι από πενήντα αστυνομικοί και περισσότεροι από είκοσι συγκρατούμενοι του.

Μεταφέρθηκε μετά από διαταγές με όχημα περιπολίας τουλάχιστον τέσσερις φορές, για αποτυπώματα, για εξετάσεις σε νοσοκομεία σε αποστάσεις διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας, βρισκόμενοι οι αστυνομικοί σε άμεση επαφή μαζί του. Χωρίς φυσικά να διατεθεί ειδικά διαμορφωμένο όχημα μεταγωγών .

Η ηγεσία ως τώρα έχει αρκεστεί στην έκδοση διαταγών για την εξάπλωση των μεταδοτικών νοσημάτων αλλά χωρίς να χορηγήσει στο Αστυνομικό προσωπικό γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, θέτοντας για ακόμη μια φορά σε κίνδυνο το αστυνομικό προσωπικό.

Σήμερα καλούνται όλοι οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον φορέα της φυματίωσης να προβούν σε εξετάσεις με δική τους πρωτοβουλία, όταν η Υπηρεσία ομαδικά εξέθεσε σε κίνδυνο τους εργαζόμενους αστυνομικούς, από δικές της παραλείψεις.

Η ‘Ένωση μας έχει καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν και καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τις ελλείψεις από υγειονομικό υλικό στα τμήματα αλλά και την πολυήμερη παραμονή που υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες, αλλοδαπών αναμεσα τους γυναίκες -παιδιά,στα κρατητήρια της Δ.Α Κιλκίς, μετατρέποντας τα, σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης.

Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν και επανερχόμαστε ζητώντας για ακόμη μια φορά

-Να υπάρχει τακτική χορήγηση υγειονομικού υλικού στις Υπηρεσίες.

-Να χορηγούνται υπηρεσιακά σημειώματα αναχώρησης από την χώρα στους αλλοδαπούς στον απολύτως απαραίτητα χρόνο για την ταυτοποίηση τους.”

Σχολιάστε