My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Είσαι συνένοχος, Κάρολε!

kartsonis-spyros…Λοιπόν… καληνύχτα!

Του Σπύρου Νικ. Καρτσώνη.


Εγκατέλειψες, επιτέλους, το Προεδρικό Μέγαρο, Κάρολε Παπούλια.

Αποχαιρέτησες, επιτέλους, τον τίτλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, μιας Δημοκρατίας που επί των ημερών σου έγινε η πιο τσαλακωμένη και ατιμασμένη Δημοκρατία της Ευρώπης.

Σε τίμησαν οι Έλληνες, Κάρολε Παπούλια, όσο τίμησαν ελάχιστους άλλους! Αλλά εσύ δεν τους τίμησες!

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι επί της ουσίας μια εθιμοτυπική φιγούρα, αποψιλωμένος από εξουσίες, έχει όμως τη δυνατότητα να δώσει στον εαυτό του το συμβολισμό που εκείνος επιθυμεί και επιλέγει! Έχει τη δυνατότητα με την όλη του συμπεριφορά, με τον λόγο και τη στάση του, με τον σεβασμό του στο Σύνταγμα και την υπερκομματική του παρουσία να είναι η ζώσα συνείδηση των πολιτών, ο εγγυητής των δημοκρατικών διαδικασιών, ο προασπιστής της Δημοκρατίας, ο προστάτης του πολιτεύματος!

Εσύ τι από τα παραπάνω έκανες, Κάρολε Παπούλια;

Σεβάστηκες το Σύνταγμα;

Προστάτευσες το πολίτευμα;

Προάσπισες τη Δημοκρατία;

Αντιστάθηκες στα σχέδια εξόντωσης του ελληνικού λαού;

Στάθηκες δίπλα του;

Τίποτε απ’ όλ’ αυτά!

Αντιθέτως:

Στη χειρότερη μεταπολεμική περίοδο της Ελλάδας προτίμησες να θέσεις τον εαυτό σου, το κύρος σου και το αξίωμά σου στην υπηρεσία στων μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι της Δημοκρατίας!

Υπέγραφες, χωρίς αντίρρηση, τα Προεδρικά Διατάγματα που σου προσκόμιζαν οι κυβερνώντες, για να παρακάμπτουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να ευτελίζουν τη Δημοκρατία! Ό,τι είχε να κάνει με την περαιτέρω φτωχοποίηση του άκρως χειμαζόμενου ελληνικού λαού το υπέγραφες ως Προεδρικό Διάταγμα, για να εξυπηρετήσεις τους βιαστές της Δημοκρατίας και τους εκτελεστές των εντολών των ‘‘εταίρων’’!

Παραβίασες το Σύνταγμα -και το λένε συνταγματολόγοι- με το να υπογράψεις τις εκτελεστικές πράξεις των δανειακών συμβάσεων, που δεν είχαν περάσει από τη Βουλή!

Μετέτρεψες τον εαυτό σου και το αξίωμα σου από διακοσμητικό στοιχείο σε συνενοχικό!

Το ότι δεν μπορούσες να πάρεις εσύ πολιτικές αποφάσεις δεν σε απαλλάσσει από την ευθύνη του ότι μπορούσες να αποτρέψεις πολιτικές αποφάσεις!

Παρέλαβες, ως Ανώτατος Άρχων, χώρα και παρέδωσες προτεκτοράτο!

Αντί να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη της Ιστορίας και να κρατήσεις ανέπαφη την πολιτική σου αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων, προτίμησες να γίνεις υποχείριο της ματαιοδοξίας που σου έδινε το αξίωμά σου και να συνυπογράψεις την καταδίκη της χώρας σου!

Έχοντας βουτήξει σε έναν ωκεανό καλοπέρασης και φιλαυτίας, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, επέλεξες εσύ, ο Ανώτατος Άρχων, να συμπορευθείς με τους πάσης φύσεως γονατισμένους πολιτικούς!

Δεν προστάτεψες το πολίτευμα αλλά το ανίκανο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα!

Δεν αντιστάθηκες στα σχέδια εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού!

Δεν άνοιξες το στόμα σου να διαμαρτυρηθείς, ούτε καν να αφήσεις υπαινιγμό ότι θα παραιτηθείς, για γεγονότα που καθημερινώς συνέβαιναν μπροστά στα μάτια σου: για το βιασμό της Δημοκρατίας, για την κατακρεούργηση του Συντάγματος, για την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, για την κοινωνική γενοκτονία! Και όποιος σιωπά, το γνωρίζεις καλά, συναινεί! Διαμαρτυρήθηκες μόνο για τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και εκεί βρήκες την ευκαιρία να μας ενημερώσεις ότι ήσουν αντιστασιακός στα … έντεκά σου χρόνια!

Δεν αισθάνθηκες ντροπή να παρευρίσκεσαι σε ‘’πριβέ’’ παρελάσεις, προστατευόμενος από κάγκελα -κάγκελα και Δημοκρατία δεν πάνε μαζί, Κάρολε- και εκατοντάδες αστυνομικούς, μακριά από το λαό, το λαό του οποίου υποτίθεται ότι ήσουν ο Ανώτατος Άρχων!

Δεν είχες καν την ευθιξία να παραιτηθείς από τις παχυλές οικονομικές απολαβές (ούτε ο Ομπάμα τόσες!) που είχες λόγω του αξιώματός σου, τη στιγμή που γύρω σου άνθρωποι πεινούσαν, έχαναν τις δουλειές τους, αυτοκτονούσαν, παρά μόνον όταν άρχισαν να σου κάνουν αυστηρή κριτική οι εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Ίσως σ’ αυτό να φταίει το ότι σου έλειπαν χρήματα, λόγω των δανεικών που έδωσες για το ‘‘κωλόσπιτο’’ της Εκάλης!

Δεν υπερασπίστηκες το λαό σου όταν τα εδώ πιόνια της Νέας Κατοχής έκλειναν με την απανθρωπιά τους το λαό έξω από τα μέλλον του!

Δεν ήσουν με το μέρος του λαού, ήσουν με το μέρος των άλλων!

Δεν τίμησες το αξίωμά σου, Κάρολε Παπούλια! Αυτό σε τίμησε!

Καληνύχτα, λοιπόν!

Όλοι εμείς οι υπήκοοι της απόγνωσης σου ευχόμαστε το υπόλοιπο της ζωής σου να αντιπαλεύεις με τον έλεγχο της συνείδησής σου!

Όλοι εμείς οι άνθρωποι – απόβλητα, τους οποίους εσύ και οι προσκυνημένοι πολιτικοί ρίξατε μέσα στη θάλασσα της εξαθλίωσης, σου ευχόμαστε οι Ερινύες να ταράζουν τον ύπνο σου!

Όλοι εμείς οι πολίτες – πειραματόζωα των οικονομικών δολοφόνων, πλην όμως ‘‘εταίρων’’ μας, σου ευχόμαστε να συνειδητοποιήσεις, έστω και τώρα, ότι κανείς δεν είναι τόσο μικρός όσο εκείνος που, με το αξίωμά του, θέλει να φαίνεται μεγάλος!

 Καληνύχτα, και να θυμάσαι ότι, όταν η Ιστορία της Ελλάδας σε κάλεσε να απαντήσεις στην εκφώνηση του ονόματός σου, εσύ απάντησες ‘‘απών’’!

Σχολιάστε