My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

“Δωστε τα οικοπεδα του Πολυκαστρου”

Να παραχωρηθούν τα 54 οικόπεδα συνολικής έκτασης 48 στρεμμάτων, που παραμένουν διαθέσιμα στο Πολύκαστρο, ζητά η παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Παιονίας. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Mε αφορμή το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 14ης Φεβρουαρίου 2012, και αφορούσε την «παραχώρηση στο Δήμο Παιονίας του υπ’ αριθ. 1200 οικοπέδου συνοικισμού Πολυκάστρου» για την κατασκευή χώρου στάθμευσης, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας» κατέθεσε στο σώμα τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε αναφορικά με τα διαθέσιμα (προς παραχώρηση) οικόπεδα που υπάρχουν εντός του συνοικισμού Πολυκάστρου.
Η έρευνα απεκάλυψε ότι στον συνοικισμό Πολυκάστρου, 54 οικόπεδα συνολικής έκτασης 47.990,00 τ.μ. ή περίπου 48 στρ. παραμένουν διαθέσιμα! 
Κατά το παρελθόν, η προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Πολυκάστρου, αποφάσισε να αιτηθεί την παραχώρηση τεσσάρων (4) τέτοιων οικοπέδων, όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. 252/2008 απόφαση του, για να καλύψει ανάγκες εκπαίδευσης, αναψυχής και πρασίνου. 
Σε μια εποχή που οι ανάγκες αυτού του είδους διαρκώς διογκώνονται, ερωτήθηκε η Δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στα παρακάτω: 
1. O Δήμος Παιονίας συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα οικόπεδα που αναφέρονται στην υπ’ αριθ. 252/2008 απόφαση του πρώην Δήμου Πολυκάστρου; 
2. Χαρακτηρίζοντας την παραπάνω ενέργεια ως θετική, ο Δήμος Παιονίας προτίθεται να διεκδικήσει τις παρακάτω εκτάσεις, που αφορούν 54 οικόπεδα εντός του οικισμού και βρίσκονται τόσο πλησίον του κέντρου όσο και περιφερειακά; 
Nα τονιστεί πως οι εκτάσεις αυτές αποτελούν λαϊκή κληρονομιά, που πρέπει να αξιοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις λαικές ανάγκες. Να αναφερθεί επίσης ότι ορισμένα από αυτά ήδη καταπατούνται από ορισμένους δημότες και υπάρχει κίνδυνος να διεκδικηθούν από αυτούς, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των συνδημοτών μας. 
Λόγω της σημασίας του θέματος προτάθηκε το παραπάνω θέμα να συζητηθεί σε κάποιο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η παραχώρηση αυτών των εκτάσεων να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών του Πολυκάστρου και συνολικά του Δήμου Παιονίας.”

Σχολιάστε