My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

ΔΣ Κιλκίς: Σκηνές σκληρού ροκ!

Σκληρές προσωπικές συγκρούσεις είχε στο ρεπερτόριό της η χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Δ. Σισμανίδη, τον πρόεδρο Γ. Τσογγίδη, επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους. 

dimotiko-symvoulio-kilkis-620x384Αποτέλεσμα των οξυμένων, κατά διαστήματα, πνευμάτων ήταν να αποχωρήσει κάποια στιγμή η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Π. Τονικίδη, ενώ ακολούθησε κι η επικεφαλής του «Αλλάζω» Ιω. Ρούσσου. Στο ενδιάμεσο, την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιδήμαρχος Θ. Βαφειάδης, αυτός όμως για δικούς του λόγους (βλέπε σχετική ανάρτηση).

Ρούσσου – Φαχουρίδης εναντίον Τσογγίδη

Όλα άρχισαν στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, με την Ιω. Ρούσσου και τον Γ. Φαχουρίδη να ασκούν σκληρή κριτική στον Γ. Τσογγίδη για αναφορές του σε πρόσφατη επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο (εδώ).

Η κ. Ρούσσου έκανε λόγο για ανεξήγητα καπρίτσια και ιδεολογικές αγκυλώσεις του προέδρου του ΔΣ και χαρακτήρισε αδιανότητο το γεγονός να ενημερώνεται το Σώμα για την επένδυση στη Τέρπυλλο, μόνο από εκπρόσωπο της ενδιαφερόμενης εταιρίας.

Όσο για τον κ. Φαχουρίδη έκανε λόγο για «κατάπτυστη επιστολή που προσβάλει το σύνολο του ΔΣ» και για «απαξίωση του δημάρχου και των συμβούλων». Για δε την αναφορά του κ. Τσογγίδη στο αυτοκίνητο του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ιδιαίτερα σκληρός: «Είναι απύθμενο το θράσος σας, ρυπαίνετε με το λόγο και τη συμπεριφορά σας την αίθουσα», είπε μεταξύ άλλων.

Στην απάντησή του ο κ. Τσογγίδης έκανε λόγο για λειτουργία «λαϊκού δικαστήριου» σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι τον παρεξήγησε η κ. Ρούσσου, ενώ με τις αναφορές του στο αυτοκίνητο του κ. Φαχουρίδη ήθελε να δείξει τον παραλογισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η υπό σχεδιασμό επένδυση στην Τέρπυλλο. «Θα συνεχίσω να τοποθετούμαι δημόσια γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσογγίδης, προσθέτοντας: «Να δείτε και τι θα έχω να λέω ως απλός δημοτικός σύμβουλος»!

Πάντως, ο δήμαρχος Δ. Σισμανίδης απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα της επιστολής Τσογγίδη, παρότι αναφέρονταν και στον ίδιο.

Σκληρό ροκ Σισμανίδη – Ζώτου

Πάντως, η ως άνω συζήτηση διεξήχθη μεν σε κλίμα έντασης αλλά χωρίς φραστικές ακρότητες και φωνές, κάτι που είχαμε στη συνέχεια μεταξύ του δημάρχου και του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Κ. Ζώτου.

Το επεισόδιο άρχισε όταν ο κ. Σισμανίδης ξεκίνησε παρέμβασή του με αναφορά στη κυβέρνηση, με τον κ. Ζώτο να παρατηρεί ότι οι συχνές αντικυβερνητικές αναφορές του δημάρχου αποτελούν άλλοθι για την αδράνεια του δήμου. Η διακοπή εξόργισε τον κ. Σισμανίδη, ο οποίος επιτέθηκε με έντονο ύφος και σε υψηλούς τόνους στον σύμβουλο. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκώσει κάποια στιγμή το γάντι κι ο κ. Ζώτος, για να πάρει έντονα χαρακτηριστικά η προσωπική αντιπαράθεση.

Το γεγονός έκανε τον Π. Τονικίδη να παρέμβει με ήρεμο ύφος και να δηλώσει ότι αποχωρεί από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ατμόσφαιρα που επικράτησε. Τον κ. Τονικίδη ακολούθησαν άμεσα κι οι σύμβουλοι της παράταξής του, πλην του αντιπροέδρου του ΔΣ, Λ. Παζαρτζική, ένεκα της θεσμικής του θέσης.

Όσο για την κ. Ρούσσου, αποχώρησε κι αυτή μετά από λίγο, διαμαρτυρόμενη για μια ακόμα στιγμή έντασης στη συνεδρίαση (παρέμεινε η σύμβουλος της παράταξης, Αγγελική Αντωνιάδου, ως γραμματέας του ΔΣ).

Αυτά και εις άλλα με υγεία!

Σχολιάστε