My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δρόμος ανάπτυξης των Κρουσίων

Η οδική σύνδεση Λιθοτόπου – Ποντοκερασιάς είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Κρουσίων, τονίζει η δημοτική παράταξη Κιλκίς ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ.

Υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα αναβαθμίσει αισθητά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα διευκολύνει την προσβασιμότητα  για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, η παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τα εξής:

«Ένα χρόνο μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, δεν γίνεται εμφανής κάποιος προγραμματισμός και δεν παίρνονται πρωτοβουλίες για τα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν τον Δήμο Κιλκίς.

          Υποχρέωση της παράταξής μας «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» είναι να τα εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να διεκδικούμε την χρηματοδότησή τους και να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για την αναγκαιότητά τους. Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα της αναπτυξιακής προοπτικής του ορεινού όγκου Κρουσσίων.

          Η ανάπτυξη αυτής της Δημοτικής Ενότητας έχει δύο δρόμους να διανύσει, την δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα ( γεωργία – κτηνοτροφία – εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων), και αντίστοιχα του ημερήσιου τουρισμού σε Παλατιανό, Βοτανικό Κήπο, Ξενοδοχειακή Μονάδα Κρουσσίων και ότι άλλο προκύψει στην πορεία.

          Για τον πρωτογενή τομέα θα επανέλθουμε σε επόμενο δημοσίευμα. Η σημερινή μας παρέμβαση αφορά ένα βασικό έργο υποδομής για την περιοχή που είναι η οδική σύνδεση του Λιθότοπου (λίμνη Κερκίνη) με την Ποντοκερασιά  και την βελτίωση φυσικά του ήδη υπάρχοντος οδικού άξονα Ποντοκερασιά – Κιλκίς.

          Είναι αυταπόδεικτη η αναγκαιότητά του διότι θα αναβαθμίσει αισθητά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα  για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας όπως και αυτές των δασικών εκμεταλλεύσεων. Ουσιαστικά θα δοθεί λύση στην  οδική απομόνωση ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσίων με τις όμορες περιοχές του Νομού Σερρών. Η προσβασιμότητα  της τουριστικής περιοχής της λίμνης Κερκίνης  από και προς το μεγάλο αστικό κέντρο της γείτονος Θεσσαλονίκης, μέσω αυτού του οδικού άξονα, θα διευκολυνθεί πάρα πολύ.

Επειδή από την ώρα του προγραμματισμού μέχρι την υλοποίηση τέτοιων έργων ο χρόνος είναι μακρύς καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς να ενεργοποιηθούν για να ενταχθεί  το έργο στις αμέσως επόμενες προγραμματικές περιόδους.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Σχολιάστε