My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δραστηριότητες του ΛΕ Κιλκίς

ΣΕΡΡΕΣ (1)-100 χρόνια Σέρρες

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, συμμετείχε στην επετειακή παράσταση του Λ.Ε.Σ. με την ευκαιρία του εορτασμού 100 χρόνων ελευθερίας της πόλης των Σερρών και συμπλήρωσης 56 χρόνων λειτουργίας του Λ.Ε.Σ. με θέμα «Η συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της περιοχής μας, 1957-2013». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Τ.Ε.Ι. Σερρών το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. Συμμετείχαν στην επετειακή παράσταση το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, το Λύκειο Ελληνίδων Θεσ/νίκης καθώς επίσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φλαμπούρου Νιγρίτας Σερρών. Όλοι οι σύλλογοι παρουσίασαν χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι χορευτικές ομάδες όλων των αποστολών μαζί με τα Δ.Σ. μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Σ. όπου πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο τραπέζι – γλέντι. Εκ μέρους του Δ.Σ. ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη φιλοξενία του Λ.Ε.Σ. Ευχαριστούμε πολύ και χρόνια πολλά με χορό και αγάπη!

ΟΧΡΙΔΑ 1– Εκδρομή στην Οχρίδα

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Οχρίδα και σας προσκαλεί σε μία μαγευτική διαδρομή. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 – Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη εκδρομή θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήστε με τη γραμματεία  του Λ.Ε.Κ. (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) στο τηλ: 2341027684 (Δευτέρα έως και Παρασκευή) 6-8 μ.μ.

Λίγα λόγια για την Οχρίδα:

Η Οχρίδα συναντάται και Αχρίδα, είναι μία από τις ομορφότερες αρχιτεκτονικά πόλεις της περιοχής των Σκοπίων. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και θυμίζει στην τοπογραφία της νησί. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα των Σκοπίων.

Η Αχρίδα σήμερα είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στα Σκόπια. Ο πληθυσμός της είναι 56.520 κάτοικοι, ενώ τα 30 πολιτιστικά μνημεία ελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών: ανάμεσα τους οι πολλές Βυζαντινές εκκλησίες, το μεσαιωνικό κάστρο του τσάρου Σαμουήλ, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Ιδρύθηκε την εποχή του Χαλκού από τον Κάδμο με το όνομα Λυχνίδα ή Λυχνιδός. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις και αποτέλεσε, κατά τους ιστορικούς τη Βόρειο Ακρόπολη του Ελληνισμού. Κατά τη Βυζαντινή εποχή η Αχρίδα έγινε σημαντικό επισκοπικό κέντρο και αποτέλεσε μια σημαντική εστία για τη διάδοση της χριστιανικής και ελληνικής παιδείας στους σλαβικούς πληθυσμούς της περιοχής. Το 17ο αιώνα ο Εβλιγιά Τσελεμπή αναφέρει ότι οι χριστιανοί κάτοικοί της είναι κυρίως Έλληνες (μεταξύ των οποίων και πολλοί Βλάχοι) και δευτερευόντος Βούλγαροι. Οι κάτοικοι της Αχρίδας συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821. Σημαντικότερος αγωνιστής ήταν ο Σωτήριος Σγάλης που πολέμησε στο σώμα του Φαβιέρου, καθώς και ο Τσάλης που βρέθηκε στην πολιορκία του Μεσολογγίου. Σήμερα στην Οχρίδα βρίσκεται η έδρα της Αρχιεπισκοπής της Αχρίδος που υπάγεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Σχολιάστε