My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δράστες με θράσος

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Στις διαπιστώσεις είναι μανούλες. Στις προβλέψεις τα πάνε χάλια. Οσο για τις θεραπείες που προτείνουν τι να πει κανείς, πρόκειται για σκιτζήδες φανατικούς, τίγκα στις ιδεολογικές προκαταλήψεις.

Ο λόγος για το ΔΝΤ. Τι μας είπαν αυτές τις μέρες οι φωστήρες του διεθνούς οργανισμού; «Ο πολιτικός λαϊκισμός, η οικονομική περιχαράκωση και η γενικευμένη κριτική κατά της παγκοσμιοποίησης δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη». Ωστε έτσι λοιπόν, αυτά τα τρία «κακά» εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Μήπως να μας λέγατε καμιά κουβεντούλα για το ποιος ευθύνεται που αυτά τα «κακά» φούντωσαν τα τελευταία χρόνια; Μήπως επίσης να μας κάνατε λιανά, τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε «πολιτικός λαϊκισμός», γιατί αυτή την καραμέλα του λαϊκισμού την έχουμε γλείψει μέχρι εξαφανίσεως. Μάλλον βάζετε στο ίδιο τσουβάλι την άκρα Δεξιά και τη ριζοσπαστική Αριστερά, πιστοί στη θεωρία των δύο άκρων.

Αυτό όμως που σας ανησυχεί δεν είναι η άκρα Δεξιά, αλλά το ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί εμπράκτως η κυρίαρχη οικονομική στρατηγική. Ξέρετε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνει η άκρα Δεξιά. Μια χαρά τα πάει με τις ολιγαρχίες, από τις οποίες και χρηματοδοτείται για να παίξει τον βρόμικο ρόλο του αντίπαλου δέους στην Αριστερά.

Προφανώς σας απασχολεί το γεγονός ότι οι πολίτες σε πολλές χώρες της Ευρώπης αναζητούν τρόπο να ξεφύγουν από την παγίδα που έχει στήσει το κεντρικό ζευγάρι των πολιτικών συστημάτων, δηλαδή η συντηρητική παράταξη και η μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία. Το γνωστό παιχνίδι «φύγε εσύ, έλα εσύ για να μην αλλάξει τίποτε», το οποίο έπαιξαν με επιδεξιότητα δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες, συναντά τα όριά του.

Πείσατε τους σοσιαλδημοκράτες να στοιχηθούν, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πλειοδότησαν (έτσι συμβαίνει με τους νεοφώτιστους) και τώρα που τα κόμματά τους σχεδόν παντού υποχωρούν, φοβάστε πως θα μείνετε χωρίς «αριστερό» δεκανίκι.

Απορρίψατε ως αναχρονιστικές όλες τις πολιτικές που πρότειναν αύξηση των δημόσιων δαπανών, σταμάτημα της πτώσης μισθών και συντάξεων, προστασία της εργασίας, επιβάλατε όπου σας κάλεσαν σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές, οργανώσατε, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και πρόθυμους ντόπιους, εκτροπές για να συνετίσετε τους απείθαρχους και ταυτοχρόνως με θράσος χιλίων πιθήκων προσπαθήσατε να περάσετε στους πληθυσμούς την άποψη ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, προτρέποντάς τους να συμφιλιωθούν με τις κραυγαλέες ανισότητες που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση, τη λιτότητα για τους πολλούς, τη μαζική φτώχεια, τη μερική απασχόληση, την κακοπληρωμένη εργασία, την ανεργία.

Υποστηρίξατε πως αυτή είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Τώρα με «τρόμο» ανακαλύπτετε ότι κερδίζουν έδαφος ο πολιτικός λαϊκισμός, οι λογικές της οικονομικής περιχαράκωσης και οι κριτικές κατά της παγκοσμιοποίησης. Καθρέφτες δεν έχετε στις φτωχικές επαύλεις σας και στα λιτά γραφεία σας; Ρίξτε μια ματιά.

Ανάγωγα

Ο κ. Καλλιάνος αποχώρησε πριν από λίγο καιρό από την Ενωση Κεντρώων κατηγορώντας τον κ. Λεβέντη ότι ερωτοτροπούσε με τον Τσίπρα κι αυτό, κατά τη γνώμη του, υπονόμευε την αυτονομία του κόμματος. Αν ερωτοτροπούσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είχε πρόβλημα ο κ. Καλλιάνος;

Φυσικά όχι, αν κρίνουμε από την απόφασή του να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς το θέμα του δεν ήταν το φλερτ γενικώς, αλλά το συγκεκριμένο φλερτ του αρχηγού. Τα περί αυτονομίας της Ενωσης Κεντρώων ήταν, όπως καταλάβατε, απλώς μπούρδες.

Άρθρο την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε