My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Δράσεις σχολικού αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

sxolikos-athlitismosΤα σχολεία του νομού μας για να τιμήσουν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού υλοποίησαν με φαντασία και μεράκι πολυποίκιλες δράσεις, όπως :

α) κινητικές δραστηριότητες με  παιχνίδια Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Χειροσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αγωνίσματα στίβου, παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής.

β) σε αρκετές σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες  και προβολές ταινιών σχετικές με τον «το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλους».

       Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις αθλητικές δραστηριότητες και τις υπόλοιπες δράσεις ανέδειξαν την επιτυχία της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο Νομό μας.

       Εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Β/θμιας  Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, τα μέλη της Φυσικής Αγωγής Κιλκίς επισκέφθηκαν αρκετά σχολεία όπου κατέγραψαν τις δράσεις  και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές καθώς και στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για την συμμετοχή τους στην ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού. Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια ανήκουν στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων του Νομού μας. Ως υπεύθυνοι οργάνωσης των παραπάνω δράσεων, ανταποκρίθηκαν με ευσυνειδησία, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ως μια ιδιαίτερη ημέρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε