My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δράσεις στη ταράτσα της ΕΣΗΕΜΘ

Με μια ξεχωριστή διοργάνωση #PRESS_taratsa το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ υποδέχεται φέτος το φθινόπωρο και ανεβάζει στην ταράτσα στη Στρατηγού Καλλάρη 5 δημοσιογράφους σε ρόλο PRESSformers.

Από 11 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, στον κύκλο εκδηλώσεων #PRESS_taratsa θα παίξουν μουσική οι Τρύφωνας Γέσιος, Tenorman, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Κώστας Πρατσινάκης, Λίζα Μαμακούκα, Σάκης Ζαχαριάδης και θα ανεβάσει παράστασή του το Surreal Theater.

Στη φετινή διοργάνωση κεντρική θέση έχει η δράση PRESSformers στην Ταράτσα, ένας κύκλος εκδηλώσεων στον οποίον δημοσιογράφοι καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο θέατρο, στη μουσική, στη λογοτεχνία και στη φωτογραφία.

Τα δρώμενα των PRESSformers περιλαμβάνουν μία θεατρική παράσταση, δυο μουσικά «ταξίδια» στην ποίηση, καθώς και μια ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με συμμετέχοντες δημοσιογράφους.

Το πρόγραμμα των Pressformers στην Ταράτσα είναι:

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Το Ταξίδι της Φυσαρμόνικας…» σε ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη.

Η μουσική και η επιλογή των κειμένων είναι του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τριανταφύλλου, ο οποίος είχε την ιδέα της παράστασης και την επιμελήθηκε σκηνοθετικά. Παίζουν και ερμηνεύουν οι: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (Φυσαρμόνικα), Γιάννης Κολοβός (Κοντραμπάσο), Γιώργος Λιάκης (Κιθάρα-Τραγούδι), Κωνσταντίνα Χουλιάρα (ΦλάουτοΤραγούδι).

Τα ποιήματα αποδίδουν οι: Μόνικα Αϊβάζογλου, ηθοποιός-θεατρολόγος, Γιάννης Τσιτσίμης, συγγραφέας-εκπαιδευτικός-σκηνοθέτης και Δανάη Ανδρονίκη Τσιτσίμη, εκπαιδευτικός Αγγλικής φιλολογίας.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

«Love Thanasis», παράσταση Stand-Up Comedy

Πόσο χιούμορ χωράει στη καθημερινότητά μας; Πόση σάτιρα χωράει στις καταστάσεις που ζούμε; Πολύ; Λίγο; Η δημοσιογράφος Δώρα Σιαλβέρα μέσα από την παράσταση StandUp Comedy με τίτλο: «Love Thanasis» θα δώσει όλες τις απαντήσεις!

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

«Με Λέξεις και με Μουσική»

Μουσικοποιητική παράσταση-συναυλία, με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τριανταφύλλου, όπου η μουσική συναντά τον λόγο.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, λογοτέχνες-δημοσιογράφοι διαβάζουν κι ερμηνεύουν έργα τους συνομιλώντας με μουσικές συνθέσεις. Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι: Χρίστος Ζαφείρης, Ηλίας Κουτσούκος, Βάση Μπέκα, Νίκος Λαδιανός, Λάζαρος Λαζάρου, Στέλιος Κούκος κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη. Ποιήματά του θα διαβάσουν οι δημοσιογράφοι Θανάσης Βικόπουλος, Στέλιος Νικητόπουλος, Σοφία Πακαλίδου, Σταύρος Πανούσης, Δημήτρης Μακρής, Μαριάννα Καλαιτζή, Δήμητρα Παπαδημητρίου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Κολοβός (Κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (Φυσαρμόνικα), Γιώργος Λιάκης (Κιθάρα-Τραγούδι), Κωνσταντίνα Χουλιάρα (ΦλάουτοΤραγούδι). Αφηγείται η Μόνικα Αϊβαζόγλου, ηθοποιός-θεατρολόγος.

Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας (18-29 Σεπτεμβρίου)

Η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας των PRESSformers αποτυπώνει τον «παλμό» της Θεσσαλονίκης όπως καταγράφηκε μέσα από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων και των φωτογραφικών μηχανών των ίδιων των δημοσιογράφων. Την επιμέλειά της έχει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Γιαννακίδης.

Τα στιγμιότυπα που θα παρουσιαστούν διακρίνονται σε τρεις θεματικές ενότητες: 1. H ΔΕΘ της ζωής μας

  1. Το τουριστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης

  2. Όμορφα κτίρια της Θεσσαλονίκης

Οι φωτογραφίες θα προβάλλονται από τις 18 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου σε οθόνες στον 3ο όροφο και στην ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση στην ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ με τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην έκθεση.

Σχολιάστε