My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Δοϊράνη: Γιορτή αυτοοργάνωσης

afisa-doiraniH Γιορτή λίμνης Δοϊράνης, γιορτή της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, συνεχίζει και φέτος το ταξίδι της για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τις 13-20 Ιούλη ΄14, στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου της λίμνης Δοϊράνης. 

Πριν από δύο χρόνια μέσα στη δίνη της μόνιμης επίθεσης της παγκόσμιας και τοπικής ελίτ του χρήματος ενάντια στις ζωές μας, αποφασίσαμε εμείς που συμμετέχουμε στα τοπικά κινήματα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής, στη βίαιη φτωχοποίηση και στο ξεπούλημα των πάντων, να διοργανώσουμε αυτή τη Γιορτή.

Μια Γιορτή που ευαισθητοποιεί τους συμπολίτες μας και ανοίγει καινούριους ορίζοντες για όλα όσα μας αφορούν –δηλαδή για τα ΠΑΝΤΑ- από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στη βάση με άμεση δημοκρατία, για την αυτοοργάνωση, την αυτάρκεια και την οικολογική στροφή ενάντια στο κυρίαρχο μοντέλο που μας οδηγεί στην καταστροφή.

Αντιστεκόμαστε δημιουργικά, ενημερωνόμαστε από συλλογικότητες που αγωνίζονται για τη γη και το νερό και από άλλες που παλεύουν για αυτοδιαχείριση και αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας. Δοκιμάζουμε προϊόντα από παραγωγούς που παράγουν με αγνά υλικά χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, που αντιστέκονται με παλιές ποικιλίες σπόρων στη λαίλαπα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Προμηθευόμαστε προϊόντα από αυτοδιαχειριζόμανα εργοστάσια, γνωρίζουμε τον τόπο με περιηγήσεις, συμμετέχουμε σε συζητήσεις για τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Στο χώρο της Γιορτής θα υπάρχει οργανωμένο-ελεύθερο κάμπιγκ, όπου θα απολαύσουμε συλλογική κουζίνα, τις συναυλίες και τις προβολές, θα πάρουμε μέρος σε χρηστικά εργαστήρια, θα κάνουμε κατασκευές, θα μάθουμε από τους ανθρώπους του τόπου για τις ασχολίες τους, θα γνωρίσουμε τα εκθέματα του Μουσείου της λίμνης, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, θα βολτάρουμε με τα ποδήλατά μας και τα παιδιά θα δημιουργούν και θα παίζουν σε καθημερινές δράσεις και εργαστήρια…

Οικονομική συμμετοχή για τους κατασκηνωτές στη συλλογική οικολογική κουζίνα που περιλάμβανει πρωινό και μεσημεριανό και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά: • 30 ευρώ και για τις οκτώ μέρες • 15 ευρώ για το τριήμερο Παρασκευή-Σαββάτο-Κυριακή. Πολύ προσιτές είναι και οι τιμές της καντίνας που είναι οργανωμένη και για τους vegan, όπως και του αυτοοργανωμένου και εξωτικού μπαρ.

-Σας καλούμε να ζήσουμε με ένα φυσικό τρόπο ζωής, με καλή διάθεση και αλληλεγγύη, να κάνουμε διακοπές, να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε… -Να ζήσουμε μια δυνατή εμπειρία που αισιοδοξούμε να επηρεάσει θετικά τις ζωές μας και τη δράση μας στην κοινωνία. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν.ΚΙΛΚΙΣ- ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΪΡΑΝΗΣ «ΔΟΒΗΡΟΣ» -S.O.S. ΚΙΛΚΙΣ -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΓΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΙΛΚΙΣ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
https://www.facebook.com/doiranlakefestival«

Σχολιάστε