My Twitter Feed

18 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Θέσεις εργασίας σε Κουκάκη AE -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Διόδια: Συνάντηση με Εγνατία ΑΕ

Για το θέμα των διοδίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου, στα γραφεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Σιωνίδη, με τον πρόεδρο της εταιρίας, Απόστολο Αντωνούδη.

Σύμφωνα με τον κ. Σιωνίδη, η αντιπροσωπεία του νομού μας θύμισε ότι το 2013 είχε συμφωνηθεί με εκπροσώπους της τότε κυβέρνησης να γίνουν τα διόδια των Ευζώνων στο κόμβο της Ειδομένης ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στις εσωτερικές μετακινήσεις των δημοτών της Παιονίας. Ωστόσο, ο κ. Αντωνούδης αντέτεινε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή τα όρια ευθύνης και ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ φτάνουν μέχρι τον εν λόγω κόμβο.

Γνωστοποιώντας ότι στη συνάντηση ο δήμαρχος Παιονίας πρότεινε να μπουν πλευρικά διόδια και στους Ευζώνους προκειμένου να μην χρησιμοποιούν τα φορτηγά τη Μ. Αλεξάνδρου και τα χωριά του βόρειου τομέα του δήμου, ο κ. Σιωνίδης  αναρωτιέται μήπως χρειάζεται και απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων, καθώς και με ποιο τρόπο θα απαλλάσσονται των διοδίων οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη και απάνθρωπη» τη απόφαση για λειτουργία πλευρικών διοδίων στο κόμβο Πολυκάστρου και προτείνει την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η δήλωση του κ. Σιωνίδη έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 6 Ιουνίου προτείναμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που προέκυψε με την εγκατάσταση διοδίων στους Ευζώνους και στον κόμβο του Πολυκάστρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος αντιπρότεινε να συμμετάσχουμε με τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Βεργίδη, τον Δήμαρχο κ. Γκουντενούδη και τους βουλευτές του νομού σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εγνατία οδός ΑΕ κ. Αντωνούδη και κατόπιν να επαναξιολογήσουμε την αναγκαιότητα έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που αποδεχθήκαμε.

Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στα γραφεία της Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη. Οι βουλευτές δεν παρέστησαν λόγω διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, παραβρέθηκε όμως ο κ. Λουκοβίτης (διευθυντής πολιτικού γραφείου κ. Γεωργαντά).

Στην συνάντηση αυτή επισημάναμε μεταξύ άλλων ότι το θέμα των διοδίων δεν είναι καινούργιο. Το 2013 είχαν επισκεφτεί το Δήμο για το θέμα αυτό διαδοχικά, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου , ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος και διάφορα τεχνικά κλιμάκια. Όλοι τότε συμφώνησαν, μετά από επιτόπου επισκέψεις , ότι τα διόδια των Ευζώνων πρέπει να γίνουν ανάμεσα στο κόμβο της Ειδομένης και το Τελωνείο, ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στις εσωτερικές μετακινήσεις των Δημοτών της Παιονίας.

Από την απόφαση αυτή καταλήξαμε διαμέσου διαβεβαιώσεων και εφησυχασμού στο σημερινό εισπρακτικό έκτρωμα που κρύβει μέσα του ένα σωρό κινδύνους.

Για την επιλογή της θέσης των μετωπικών διοδίων Ευζώνων μας δόθηκε την Παρασκευή η εξής απάντηση την οποία θα αναφέρω παρότι δεν την αποδέχομαι. Ειπώθηκε ότι δεν μπορούσε να επιλεχτεί σημείο πέραν του κόμβου της Ειδομένης διότι μέχρι τον κόμβο είναι τα όρια ευθύνης και ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Ε και; Στην Ελλάδα που με ένα νόμο σε μια νύχτα μεταφέρουμε χρέη σε τρείς επόμενες γενιές , που υποθηκεύουμε την κρατική περιουσία για 100 χρόνια , που κάνουμε τόσα και τόσα δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το όριο ευθύνης του ΤΑΙΠΕΔ μερικά μέτρα προκειμένου να φτιάξουμε κάτι λειτουργικό και στο οποίο κανείς σώφρων άνθρωπος δεν θα είχε αντίρρηση;

Από την ώρα λοιπόν, κακώς κατά την άποψη μας, που τα διόδια κατασκευάζονται στο σημείο αυτό, προκύπτουν μια σειρά από προβλήματα.

Ο Δήμαρχος προκειμένου να μην χρησιμοποιούν τα φορτηγά τη Μ. Αλεξάνδρου και τα χωριά του Βόρειου τομέα του Δήμου, ζητά να μπουν πλευρικά διόδια στους Ευζώνους.

Αρκεί αυτό από μόνο του, να αποτρέψει την κυκλοφορία των φορτηγών; Μάλλον όχι. Μήπως χρειάζεται και απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων; Αν ναι, πότε θα ξεκινήσει ; Τι αποφάσεις και πόσος χρόνος χρειάζεται; Πως αυτό θα επηρεάσει τα φορτηγά που εξυπηρετούν τις τοπικές επιχειρήσεις;

Οι δημότες θα πληρώνουν στα τοπικά διόδια; Αν όχι , με ποιο τρόπο θα απαλλάσσονται; Με κάρτα μόνιμου κατοίκου ή πως αλλιώς ; Μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα πλευρικά διόδια λειτουργούν με αυτόματες μηχανές είσπραξης.

Από άποψη νομιμότητας η λειτουργία των μετωπικών διοδίων Ευζώνων είναι καλυμμένη; Μήπως τα δένδρα που χωρίζουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα βαπτιστούν διαχωριστικά στηθαία ασφαλείας; Τα διόδια θα λειτουργήσουν πριν γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και παρεμβάσεις στο δρόμο;

Δυστυχώς, χωρίς οργάνωση, χωρίς προνοητικότητα, μια λανθασμένη απόφαση θα δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα. Σε σχέση δε με την ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απάνθρωπη απόφαση των πλευρικών διοδίων του κόμβου Πολυκάστρου το σχόλιο και η θέση μας είναι μονολεκτική. Όχι !!!!

Τα επικίνδυνα σπορ είναι προαιρετικά. Ο δρόμος που έγινε το 1970 χρειάζεται εκσυγχρονισμό, διαπλάτυνση , δύο λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση ,διαχωριστικά στηθαία , σήμανση και νέο οδόστρωμα. Στατιστικά σήμερα είναι ο πιο επικίνδυνος εθνικός δρόμος της Ελλάδος. Στο δρόμο Πολυκάστρου – Χαλάστρας, όπως είναι σήμερα , διόδια δεν μπορούν να μπουν.

Αν νομίζουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να πληρώνουμε κάτι , μπορούν να μας επιβάλουν τέλος κοιμητηρίων. Αυτά που ανακοινώθηκαν, αν εφαρμοστούν ως έχουν, τότε όλοι εμείς οι κάτοικοι της Παιονίας θα υποστούμε ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα.

Το θέμα θα έχει συνέχεια. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και νηφάλια να επιλέξουμε με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε όλοι μαζί. Η εκτίμηση μας πάντως είναι, ότι ο μόνος τρόπος αποτελεσματικής αντίδρασης θα είναι η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη.»

Σχολιάστε