My Twitter Feed

28 Νοέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μείωση τελών για επαγγελματίες -

Πέμπτη, 28 Νοέμβριος, 2019

Δεσμεύσεις Γεωργαντά για Παιονία -

Πέμπτη, 28 Νοέμβριος, 2019

Ακίνητα: Μείωση γραφειοκρατίας -

Τρίτη, 26 Νοέμβριος, 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Βάρη σε ασφαλισμένους -

Τρίτη, 26 Νοέμβριος, 2019

Διήμερη επίσκεψη Σκουρλέτη -

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος, 2019

Κινητοποίηση για σωτηρία Υγείας -

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος, 2019

Oι νέοι διοικητές των νοσοκομείων -

Σάββατο, 23 Νοέμβριος, 2019

ΣΥΡΙΖΑ: 60% κάτω το επίδομα -

Σάββατο, 23 Νοέμβριος, 2019

Διορίζονται τα παρατράγουδα

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικώς δεν είναι αγνώμονας. Διόρισε τη σύζυγο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, νηπιαγωγό στο επάγγελμα, ως Διοικητή Νοσοκομείου. Η ανταποδοτικότητα στη σχέση δημοσιογραφίας και Νεομητσοτακαίικου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Και αφού γέμισε το Μέγαρο Μαξίμου με όλες τις δημοσιογραφικές μορφές (μετά των συγγενών τους) ,που ανακάτευαν το θυμιατό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου (κυρίως της συζύγου) ήρθε η ώρα να γεμίσει ο κρατικός τομέας με τις ηρωικές μορφές των αντικρατιστών που βρίζουν το κράτος μόνο όταν δεν μπορούν να το ροκανίσουν.

Αυτό που γίνεται με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων όμως μοιάζει με ανέκδοτο. Ένας ογδοντάχρονος κύριος , αποτυχημένος πολιτευτής της ΝΔ, εισήχθη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ως Διοικητής. Στα Κύθηρα τοπικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος παραιτήθηκε διαφωνώντας με την επιλογή συγκεκριμένου αρίστου ως Διοικητή στο τοπικό Νοσοκομείο. Παλιοί χωροφύλακες και στρατηγοί του Στρατού ανέλαβαν να διοικήσουν νοσοκομεία και κλινικές, εντολή Μητσοτάκη φυσικά. Μόλις πριν από τις εκλογές ο Μητσοτάκης δήλωνε:

«Μην κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Το να φέρεις ένα μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Γιατί είναι κακό αυτό; Τι προτιμάει ο κόσμος, να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;».

Ο πρωθυπουργός ακολούθησε την τεχνοκρατία των αποτυχημένων βουλευτών που πρέπει να βολευτούν. Το μανατζαριλίκι του παλαιοκομματισμού ως συνταγή του επιτελικού κράτους.

Σε άλλες δημόσιες θέσεις, για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για παράδειγμα θα αναλάβει ρόλο μία κυρία η οποία σπαταλούσε το χρόνο της στο Facebook για να διαφημίσει βιωματικά τα Lidl, στέλεχος από τα Lidl δηλαδή.

Το πολυδιαφημισμένο μητρώο των άριστων στελεχών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύεται μια επετηρίδα με Παρατράγουδα όπου βρίσκεις τηλεοπτικούς ψυχολόγους, υπέργηρους χουντικούς, πωλητές κολαγόνου και άλλες δραστηριότητες που δεν ενοχλούν τον πρωθυπουργό αφού αντιθέτως τον αναδεικνύουν ως ικανότερο στο διηνεκές. Οι «άριστοι» δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τέχνασμα για να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό του κομματικού μηχανισμού στον οποίο δεν είχε πρόσβαση και να δημιουργήσει το δικό του μηχανισμό εξουσίας και κυρίως διαιώνισής της. Δεν πρόκειται για δικά τους παιδιά, αλλά για τη δημιουργία ενός βαθέος Μητσοτακικού κράτους που θα είναι έτοιμο να στηρίξει τον ηγέτη στον οποίο είναι υποχρεωμένο και όχι τη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός δημιουργεί τις δικές του δομές, με τους δικούς του ανθρώπους, σε μια χώρα που θεωρεί ιδιοκτησία του. Αυτός ο στόχος δεν χρειάζεται άριστους με την έννοια της αξιολόγησης των ικανοτήτων αλλά ορκισμένους στο όνομα της Αγίας Οικογένειας.

Είναι αξιοσημείωτο πως δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που έκανε αίτηση για να αποζημιωθεί με δύο χιλιάδες ευρώ από τον ΕΛΓΑ ως πλημμυροπαθής και στέλνει από το Μαξίμου non paper με το πόσο λάμπει η σύζυγός του «με το πράσινο φόρεμα» αλλά δεν έχει την ευπρέπεια να απαντήσει ποιες είναι οι offshore που χρηματοδοτούν την οικογένειά του, σιγά μην απολογηθεί γιατί χρησιμοποιεί το κράτος για να βολέψει όσους τον βόλεψαν. Όχι της σύζυγο Παπαχρήστου και την Όλγα Τρέμη θα διορίσει, αλλά και τον Νίκο Γεωργιάδη σε νηπιαγωγείο. Προς τον παρών τον τελευταίο τον έχει κρυφό του σύμβουλο.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε