My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Διοικητής “εφ` όλης της ύλης”

nalmpantis-mpikos-71taxiarxiaΣε μια πρωτόγνωρη για τα στρατιωτικά δεδομένα του νομού μας κίνηση, ο διοικητής Φρουράς Κιλκίς – Ν. Σάντας και της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, Δημήτριος Μπίκος, κάλεσε τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης για μια πρώτη γνωριμία μαζί τους, μ` αφορμή την άσκηση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες απ` τον πολυεθνικό Σχηματισμό Μάχης, στον οποίο συμμετέχουν άνδρες από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία.

Πέρα, όμως, απ` την ενημέρωση για την άσκηση, ο κ. Μπίκος απάντησε και σ` όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν κι αφορούσαν απ` το «μνημείο της ΛΑΦ» μέχρι την έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το Στράτευμα.

Η συζήτηση στη ΛΑΦ ήταν χαλαρή κι ανθρώπινη, με τον κ. Μπίκο να δείχνει ένα ιδιαίτερα φιλικό πρόσωπο και να υπογραμμίζει ότι η Ταξιαρχία φιλοδοξεί πέραν των άλλων να δείχνει και ένα κοινωνικό πρόσωπο, συμπαραστεκόμενη σε ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

71taxiarxiaΠλαισιωμένος κι απ` τον υποδιοικητή της Ταξιαρχίας, Αθανάσιο Ναλμπάντη, ο διοικητής αναφέρθηκε στη βαρύτητα της άσκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και στον γενικότερο ρόλο της Ταξιαρχίας, επισημαίνοντας ότι οι αποστολές της είναι προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της ειρήνης και της ασφάλειας.

Για την άσκηση γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 9 πμ, στη Νέα Σάντα, θα έχουμε την «ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών», με ενημέρωση κι επιδείξεις στρατιωτικού μηχανισμού κι επιχειρησιακών δυνατοτήτων, προς στελέχη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας αλλά και παραγόντων της Ε. Ένωσης.

Τα άλλα θέματα

Απαντώντας σ` ερωτήσεις που του έγιναν, ο κ. Μπίκος αναφέρθηκε:

– Στο μνημείο που στήθηκε τελευταία στη ΛΑΦ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία. Ο διοικητής της Ταξιαρχίας είπε ότι το μνημείο βρίσκονταν στο πρώην στρατόπεδο «Καραγιαννοπούλου», όπου βανδαλίστηκε, στη συνέχεια συντηρήθηκε και τέλος τοποθετήθηκε στη ΛΑΦ με απόφαση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας. Υπογράμμισε παράλληλα ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα και συμφωνεί μαζί της, την πρόταση του Χρ. Σπίγκου γι` απόσυρση όλων των μνημείων που έχουν αναφορά και στον εμφύλιο πόλεμο, αλλά γι` αυτό θα πρέπει ν` αποφασίσει η Στρατιωτική Υπηρεσία.

– Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απ` την άσκηση της Ταξιαρχίας, πριν δυο περίπου χρόνια. «Έχουν δοθεί εξηγήσεις και δεν επιθυμώ να επανέλθω», είπε ο διοικητής, προσθέτοντας ότι όλες οι αποστολές της Ταξιαρχίας αφορούν το εξωτερικό, και φέρνοντας ως παράδειγμα τη περίπτωση διανομής τροφίμων σε αφρικανική χώρα, όπου θα μπορούσαν να εκδηλωθούν ταραχές κατά τη διαδικασία.

– Σε αποστολές της Ταξιαρχίας, όπως η φύλαξη υπουργείων σε κινητοποιήσεις απεργών ή για η τήρηση της τάξης σ` εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ. Ο κ. Μπίκος τόνισε ότι τέτοια αποστολή αναλήφθηκε μονάχα για το Υπουργείο Εθν. Άμυνας, ενώ στη ΔΕΘ υπήρξε παρουσία ανδρών της Ταξιαρχίας μόνο κάποια προηγούμενα χρόνια αλλά όχι φέτος.

– Όσο για τις έρευνες που αφορούν διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το στράτευμα, ο διοικητής γνωστοποίησε ότι «διατάχτηκαν ανακρίσεις σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, οι οποίες δεν απέδωσαν ως τώρα κάποια σημαντικά ευρήματα», ενώ για την ίδια την Ταξιαρχία διαβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε καμιά διασύνδεση.

Σχόλια
One Response to “Διοικητής “εφ` όλης της ύλης””
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Πάντως η ταξιαρχία φαίνεται να θέλει να “συμμετέχει” στην κοινωνία του Κιλκίς περισσότερο από ότι είχε καταλήξει η VI μεραρχία τα τελευταία της χρόνια.
    Ίσως γιατί είναι πλήρως στελεχωμένη σε αντίθεση με την Μεραρχία που ήταν “αποδεκατισμένη”, ίσως γιατί έχει σκοπό την συνεχή εγρήγορση.

Σχολιάστε