My Twitter Feed

19 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές

“Η Πολιτεία οφείλει να μας στηρίξει, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει στον επιβαλλόμενο βαθμό”, τονίζουν οι δικηγόροι του Νομού Κιλκίς σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον υφυπουργό Γ. Γεωργαντά και τους βουλευτές Ειρ. Αγαθοπούλου και Γ. Φραγγίδη.

Ζητώντας την άμεση έμπρακτη συμπαράσταση και την παρέμβασή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού μας στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, παραθέτοντας τα αιτήματα του κλάδου, υπογραμμίζει: “Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που διακυβεύεται η επαγγελματική και οικονομική μας επιβίωση, η ίδια μας η ύπαρξη, δεν αρκούν τα λόγια, η κατανόηση, οι ευχές και οι εθιμοτυπικές επισκέψεις”.

Η ανοιχτή επιστολή του συλλόγου έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ
Κυρία και κύριε Βουλευτές

Οι δικηγόροι ανήκουμε στους επαγγελματικούς κλάδους εκείνους, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και της υπολειτουργίας υπηρεσιών που άπτονται της άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος αλλά και της ουσιώδους συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Συμπληρώνουμε ήδη ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει με ασφάλεια την εξέλιξή της. Τα προβλήματα συνεχώς επιδεινώνονται, οι συνέπειες ενεργούν πολλαπλασιαστικά και τα όρια των αντοχών έχουν εξαντληθεί.

Η Πολιτεία οφείλει να μας στηρίξει, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει στον επιβαλλόμενο βαθμό. Μάλιστα, η όποια μέχρι σήμερα στήριξή της υπολείπεται σημαντικά της στήριξης που παρείχε ορθά σε άλλους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους.

Για τους δικηγόρους, όπως έχουμε, κατ’ επανάληψη, διακηρύξει, στήριξή μας δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης αλλά αποτελεί ζήτημα αξιοπρέπειας, λαμβανομένου υπόψη του θεσμικού μας έργου ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης.

Στα πλαίσια αυτά, σας καλούμε να υποστηρίξετε τις διεκδικήσεις μας, που συνίστανται ιδίως:

1. Στη διασφάλιση της διαρκούς και ακώλυτης λειτουργίας της δικαιοσύνης, που αποτελεί το «αποκούμπι» κάθε πολίτη για να βρει το δίκιο του και να προασπίσει τα συμφέροντά του.

Δίκες που αφορούν στο δικαίωμα προστασίας ευαίσθητων κατηγοριών της κοινωνίας (πχ. προσωρινή δικαστική προστασία, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις, μισθωτικές υποθέσεις, κρατούμενους κ.ο.κ.), πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να γίνονται, με την τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας και τον χρονικό καταμερισμό της συζήτησης των υποθέσεων.

2. Στην οικονομική μας στήριξη, στο επίπεδο που ορθώς έχουν στηριχθεί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει, κατά προτεραιότητα και πέραν του πάγιου διεκδικητικού πλαισίου της Ολομέλειας, να απαλλαγούμε των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος 2020, αφού αδυνατούμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας, να ανασταλούν οι φορολογικές μας υποχρεώσεις (ΦΠΑ) και να μειωθεί το μίσθωμα επαγγελματικής στέγης και για τους προσεχείς μήνες.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που διακυβεύεται η επαγγελματική και οικονομική μας επιβίωση, η ίδια μας η ύπαρξη, δεν αρκούν τα λόγια, η κατανόηση, οι ευχές και οι εθιμοτυπικές επισκέψεις. Ούτε δικαιολογείται η επίκληση άγνοιας για τα προβλήματά μας.

Ζητούμε την άμεση έμπρακτη συμπαράστασή σας και την παρέμβασή σας στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων για την υλοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων του κλάδου μας.”

Σχολιάστε