My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Διάψευση Τσιτουρίδη για τα αναδρομικά

Διαψεύδει ο Σ. Τσιτουρίδης ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των 110 πρώην βουλευτών, που ζητούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του υπογραμμίζει τα εξής:

“Με έκπληξη είδα το όνομά μου να περιλαμβάνεται σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Μάρτιο του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από την Βουλή των Ελλήνων. Συνεπώς οι όποιες διαρροές με ονόματα βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά δεν με αφορούν. Εις ότι φορά ειδικότερα την θέση μου για την όποια αποζημίωση και για τα όποια προνόμια πρέπει να απολαμβάνουν τα μέλη του εθνικού κοινοβουλίου, έχω καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για έναν ορθολογικό επανακαθορισμό τους προς τα κάτω, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.”

Οι πρώτες αγωγές, με τις οποίες διεκδικούνται συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχουν ήδη κατατεθεί και αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι πρώην βουλευτές έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτά τα χρήματα, όμως όταν πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε στη Βουλή η αξίωσή τους, πολλοί είχαν σπεύσει να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι και ηχηρά ονόματα όπως οι ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γ. Ανωμερίτης, Γ. Δρυς, Ελισάβετ Παπαζώη, Πέτρ. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης,  Θ. Κασίμης κ.ά. Από τους 110, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και οι 52 του ΠΑΣΟΚ .Το ακριβές ποσό που ζητούν οι πρώην βουλευτές δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο κάθε ένας.

Σχολιάστε